2024. 03. 19. - 09:40

KKV Technológia Plusz Hitelprogram a láthatáron

KKV Technológia Plusz Hitelprogram a láthatáron

Elkezdődött a társadalmi egyeztetés a KKV Technológia Plusz Hitelprogram kapcsán, amely szintén a vállalkozások fejlesztését célozza meg.

Egyszerűen elérhető hitelprogramot indít kedvező feltételekkel a magyarországi kis- és középvállalkozások (KKV-k) számára a kormány 2024 második negyedévétől kezdődően.
 
A 450 milliárd forintos keretből több mint 155 milliárd forintos lesz a hitelprogram – tudatta a Nemzetgazdasági Minisztérium.
 
A programmal az a cél, hogy a KKV-k növelhessék termelékenységüket, a hozzáadott értéket, mert kapnak támogatást a technológiai és szervezeti megújításhoz.
 
Továbbá, fontos, hogy a hazai vállalkozások megteremthessék a modern termék- és szolgáltatásfejlesztést, bővítéseket vihessenek véghez és lehetőségük legyen megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására is, energiahatékonysági beruházásokkal – írta az uzletem.hu.
 
KKV Technológia Plusz Hitelprogram a láthatáron
KKV Technológia Plusz Hitelprogram a láthatáron
 
A kormány célja a programmal az is, hogy támogasson olyan beruházásokat, amelyek keretein belül a vállalkozások megtérülő technológiákba tudnak befektetni, s ezek rövid- vagy középtávon bevételt termelnek, de a finanszírozás jelenleg akadályozott a tőle- és hitelpiaci feltételek miatt.
 
A hitelt Budapestet leszámítva fel lehet használni az ország teljes területén. Az igényelhető hitelösszeg 10 millió és 100 millió forint közötti, nulla százalékos kamat mellett – tudatta az uzletem.hu.
 
A hitelt olyan KKV-k vehetik igénybe, amelyek legalább 5 embert foglalkoztatnak és egy lezárt üzleti évet már maguk mögött tudhatnak.
 
A pénzt felhasználhatják új eszközök – például gépek, informatikai eszközök vagy megújuló energiaforrást hasznosító, tehát zöld energiát támogató technológiák - beszerzésére, vehetnek belőle elektromos járművet, de alkalmazhatják a projekttel összefüggő immateriális javak beszerzésére is.
 
A KKV-k emellett igénybe vehetnek képzési és tanácsadási szolgáltatásokat. Fontos tudni, hogy az eszközbeszerzésnek legalább az összes elszámolható költség 50 százalékát el kell érnie – írta az uzletem.hu.
 
A hitelprogram társadalmi egyeztetése megkezdődött március 12-én, az ehhez kapcsolódó észrevételeket és javaslatokat pedig március 22-ig várja a kormány a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.
 
A cégek várhatóan áprilistól nyújthatják majd be a hitelkérelmeket, MFB-pontokon szerte az országban – tudatta az uzletem.hu.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.