2024. 01. 30. - 10:30

Kezdi integrálni a mesterséges intelligenciát a KKV-szektor

Kezdi integrálni a mesterséges intelligenciát a KKV-szektor

Feltartóztathatatlannak tűnik a mesterséges intelligencia fejlődése, ami azonban számos előnyt is tartogat a kis- és középvállalkozások számára. Úgy tűnik, már hazánkban is egyre több KKV kezdte meg a beépítését.

Aki egy kicsit is követi a mesterséges intelligencia fejlődését, annak nem kell bemutatni az MI meghökkentő előrelépéseit – ilyen például a generatív mesterséges intelligencia, a ChatGPT nyelvi modell térnyerése.
 
S bár a cégek nem olyan régen még kevésbé tartották szükségesnek a mesterséges intelligenciát, 2023-ban a kép elkezdett megváltozni.
 
Kezdi integrálni a mesterséges intelligenciát a KKV-szektor
Kezdi integrálni a mesterséges intelligenciát a KKV-szektor
 
Mint arról Fekete Csaba Csongor, 20 éves tapasztalattal bíró mesterséges intelligencia-szakértő beszámolt: már a hazai vállalkozások esetében is elkezdődött az MI integrációja, főképpen azért, hogy növeljék a hatékonyságukat – írta a piacesprofit.hu.
 
A 2024-es esztendőben várhatóan nőni fog azoknak a cégeknek a száma, akik használnak mesterséges intelligencia-modelleket, hogy fokozzák a vállalat teljesítményét.
 
Magyar MI Körképet is készített a Deloitte Magyarország, melyből az tűnik ki, hogy a megkérdezett cégek 88 százalékánál van már olyan vezető, akinek a vállalaton belüli MI-fejlesztés és adaptálás a felelőssége – tudatta a piacesprofit.hu.
 
A szakértő beszélt arról is, hogy 2024-ben kiemelt kérdés lesz az etikus mesterséges intelligencia, vagyis az MI igazságos és biztonságos alkalmazása. A fejlesztőknek olyan modelleket kell megalkotni, amelyek a társadalmi felelősség szem előtt tartásával járulnak hozzá a fejlődéshez.
 
Egyre több lesz a mesterséges intelligenciával kapcsolatos képzés is.
 
Már ma számos ChatGPT prompter tanfolyam érhető el, de az MI-nek igen sok szakmai rétege van, amely igényli a további szakemberek kiképzését – mondta Fekete Csaba Csongor.
 
A technológia gyorsulásával együtt egyre nagyobb szerepe lesz a szabályozásoknak, ami a jogalkotás és a felhasználók számára egyaránt kihívást jelent majd – írta meg a piacesprofit.hu.
 
L.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.