2024. 02. 07. - 09:50

Újabb MI nyelvi modellel állt elő egy kínai cég

Újabb MI nyelvi modellel állt elő egy kínai cég

Egy általános célú, természetes, nagy nyelvi modellt jelentetett meg a sanghaji központú RockAI kínai cég. A modell a Yan nevet kapta.

Újabb nagy nyelvi modell a láthatáron: a sanghaji RockAI, a Stonehill leányvállalata január végén adta ki általános célú természetes nagynyelvi modelljét, a Yan-t.
 
Az MI-modell elindításán a Sanghaji Mesterséges Intelligencia Technológiai Szövetségének tudósai, a Kínai Információs és Kommunikációs Technológiai Akadémia Ipari Internet Innovációs Központja, a Shanghai Pénzügyi és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint iparágak és intézmények vettek részt – például pénzügyi- és internet szakértők.
 
A cég szerint a modell azon kevesek közé tartozik az iparágban, amely nem használ Transformer architektúrát.
 
Hétszer nagyobb betanulási-edzési hatékonysággal, ötszörös következtetési áteresztőképességgel és háromszoros memóriakapacitással büszkélkedhet az azonos paraméterekkel rendelkező Transformer modellekhez képest. Ezenkívül támogatja a veszteségmentes működést a CPU-kon, az alacsony hallucinációt és a privát alkalmazások 100 százalékos támogatását.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.