Igyál vitaminbombát!
A turmixok egyszerűen elkészíthető és elfogyasztható egészséges, rendkívül vitamindús italok, melyek megfelelő összeállítás esetén akár több óráig is eltelítik gyomrunkat, segítve ezáltal az ebédig vagy vacsoráig tartó időszak áthidalását.
A híres zöldturmix (videó forrása: www.youtube.com)
A turmixokat néhány gombnyomással elkészíthetjük, ízvilágukat mindenki saját magára alakíthatja, rostban és vitaminban pedig kiemelkedően gazdagok, mely jó hatással van emésztő-és immunrendszerünkre egyaránt.
Alaprecept:
- 3 dl tej (01 vagy 1,5%-os) vagy 1 dl joghurt és 2 dl víz
- tetszőlegesen választott gyümölcsök
- természetes édesítő
- extra ízesítés (pl: fahéj, vanília)
- zabkorpa (ha még tartalmasabbá és laktatóbbá szeretnénk tenni)
A gyümölcsöket préselve is fogyaszthatjuk, bár úgy kevésbé laktatóak
A hozzávalókat csak bele kell dobálni a turmixgépbe és pár gombnyomással összeturmixolni. A gyümölcsök közül érdemes banánt is választani, amely egy testesebb, krémesebb ízvilágot és állagot ad a turmixnak. Elkészítés után hűtőben tároljuk, ha pedig megéhezünk, nincs más dolgunk, csak meginni. Ideális két főétkezés közti étkezésnek, energiatartalma pedig még a diétás étrendekbe is gond nélkül beilleszthető.
A banán bármely más gyümölccsel kombinálható a krémesebb ízvilág elérése érdekében
Banános-epres turmix
- 1 db banán
- 150 g eper
- fél vaníliarúd kikapart belseje
- 3 dl tej
(SJ)