2014. 02. 22. - 08:00

Ételek, melyekből többet ehetünk

Ételek, melyekből többet ehetünk

Mindenki szeret sokat enni. Ha más nem, a lelkünknek tesz jót, hogy megehetünk egy nagy tál ételt akár fogyókúra alatt is. Néhány tippet betartva, sosem kell kis adagokkal sanyargatnunk magunkat.

Vannak olyan ételek, melyek főzés közben többszörösükre duzzadnak, vagy zöldségek, melyeket korlátlan mennyiségben fogyaszthatunk bármikor, növelve velük étkezéseink térfogatát.

 

Zab, köles

A főként délelőtt folyamán ajálott szénhidrátok közül a legjobb választás a zab és a köles. Elkészítésük pedig főzve a legmegfelelőbb a nagayobb térfogat elérése érdekében. Mind a zabpehely és mind a köles súlyuknak többszörösét képesek felszívni, megsokszorozva ezzel térfogatukat. Ízesítésüket mindenki saját ízlése szerint alakíthatja ki, akár édesen különböző magvakkal vagy aszalt gyümölcsökkel így télen, vagy akár sósan.

A zabpehely magas rosttartalmával sokáig eltelíti gyomrunkat

 

Barna rizs

A barna rizs szintén egy egészséges szénhidrátforrás, mely főként ebédidőben tesz jó szolgálatot számunkra. Érdemes zöldségekkel kombinálni, hiszen bár térfogata a rizsnek is megnő főzés közben, szémhidráttartalmára így is ügyelni kell.

 

Zöldségek

A zöldségek mind alacsony kalória és magas víztartalmúak, így korlátlan mennyiségben fogyaszthatóak a nap bármely szakaszában. Kiválóan alkalmasak köretként ebédkor, vagy a köret dúsításaként rizs mellé. Készíthetünk belőlük rakott zöldségeket is melyek tápértéke rendkívül ideális fogyókúra idején.

A nyers salátalevelek kiválóan beleillenek a húsételek köreteinek világába

 

Tojásfehérje

Míg a tojás sárgájával csínján kell bánni, a fehérje szintén a korlátlanul fogyasztható ételek közé tartozik. Esti rántottánkat elkészíthetjük akár 4-5 tojásosan is, úgy, hogy csak 1-2 sárgáját használunk fel hozzá. Különböző sütemények tésztájának térfogatnövelésére is alkalmas.

 

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.