2022. 09. 26. - 18:56

Mesterséges intelligencia - Mikrorobotok segíthetnek a szájhigiénia fenntartásában

Mesterséges intelligencia - Mikrorobotok segíthetnek a szájhigiénia fenntartásában

A mikrorobotokat már régóta használják a gyártástechnológiában, de most a szájhigiénia piacán is teret hódítanak. A kéz nélküli fogmosás lehet az új trend a szájápolásban, ahogy a mikrorobotok egyre mozgékonyabbá és rugalmasabbá válnak.

 

Az avantgárd mikrorobotok automatizálhatják az emberek fogmosását és fogselymezését, ezek újabb változatai rovar méretű robotok, amelyek mozgékony, rugalmas és apró drónok, amelyek sokkal nagyobb hatékonysággal képesek elvégezni a feladatokat.
 
A kutatók szerint ezek a mikrorobotok vas-oxid nanorészecskékből készülnek, amelyeket egy mágneses mező irányít. Hosszú és keskeny zsinórokkal mossák le a lepedéket a fogakról, majd képesek a fogak között fogselymet használni. Változó mozgással és konfigurációval sörtéket alkotnak. A nanorészecskék antimikrobiális hatóanyagokat termelnek így ideálisak a szájápoláshoz.
 
fog össz
 
Mesterséges intelligencia - Mikrorobotok segíthetnek a szájhigiénia fenntartásában
 

A fotó mesterséges intelligenciával-robottechnikával készült

 

 
A kutatók szerint ezek a mikrorobotok az eddigi legőrültebb robotikai innováció. A kéz nélküli és automatizált fogmosás nagyszerű módja lehet a szájhigiénia javításának azok számára, akiknek nehézséget okoz az önálló fogmosás és fogselyem használata. Ezek az új mikrorobotok egy erősebb gyártástechnológia kialakításában is segíthetnek. Sokkal nagyobb hatékonysággal végzik el a feladatokat, mint a régebbi modellek, és 80%-os pontossággal javíthatják az eredményeket.
 
Ezek az  avantgárd mikrorobotok képesek megtisztítani a fogakat a lepedék nagy részétől. Természetesen a rendszeres fogorvos látogatás nem elhanyagolható. Ez egyfajta segítség főleg az idősebb vagy fogyatékossággal élő embereknek.
 
 
 
 
T.K.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.