2023. 10. 31. - 08:35

Ilyen előnyökkel jár a 3D nyomtatás a fogászatban

Ilyen előnyökkel jár a 3D nyomtatás a fogászatban

A technológiai fogászatba történő beépítése valósággal forradalmasítja a fogászatot. A 3D nyomtatás alkalmazása számos előnnyel jár. Lássuk, melyek ezek.

Komoly fejlődésen ment át az utóbbi esztendőkben a fogászat, köszönhetően annak, hogy a technológiai vívmányokat ezen a területen is alkalmazzák.
 
Használatuk a fogászatban gyorsabbá és elérhetőbbé tette a különféle beavatkozásokat. Különösen nagy haszon származik a 3D nyomtatásból, mint arról előző cikkünkben is írtunk.
 
Lássuk, milyen előnyökkel jár!
 
1.A fogászati termékek minősége javul: a 3D nyomtatás megjelenése előtt a fogászatban hagyományos módszerekkel, kézzel készültek a fogászati termékek; így nagy esély volt arra, hogy szennyezettek legyenek.
 
A 3D nyomtatás a páciens és a fogorvos számára is komoly előnyökkel jár
A 3D nyomtatás a páciens és a fogorvos számára is komoly előnyökkel jár
 
Ennek oka, hogy a termékek teljes gyártási folyamata - a gyártás során felhasznált alapanyagok feldolgozásától a tényleges modellezésig - nagy kihívást jelentett és a szakemberek is hibázhattak.
 
A 3D nyomtatás azonban ellenőrzi ezeket a tényezőket és mérsékeli a szennyezett termékek előállításának kockázatát.
 
2.Gyorsabb és pontosabb fogászati szolgáltatások: az alkalmazott, hagyományos módszerek esetében különböző fázisokra van szükség a végeredmény előtt - a vizsgálattól a képfeldolgozáson át a diagnózisig. Minden fázis meghatározott időbe telik.
 
Vagyis, a folyamat sok időt elvesz és a hiba előfordulásának kockázata is nő.
 
A 3D nyomtatás azonban gyorsabban hajtja végre a fázisprotokollokat a fogászati szolgáltatások esetében. Mivel a beolvasott specifikációkat és méreteket alkalmazza, az eredmény és a képalkotás is pontosabb.
 
3.Jobb páciensélmény: a fenti előnyök alapján leszögezhető, hogy a fogászati szolgáltatás az orvosok számára megterhelő, a páciensnek pedig igen kellemetlen, hiszen nem kevés időbe telik, míg fogászati problémáját megoldják.
 
A tapasztalatok azonban a 3D nyomtatás bevezetése igencsak különböznek a régiektől - mivel a hagyományos módszerek hátrányait minimalizálják, komfortosabb élményt kínálnak a betegek számára.
 
4.Kevesebb a költség: a fogorvosok pénzt takarítanak meg azzal, hogy nem alkalmaznak nagyszámú munkaerőt - ahogy általában a hagyományos szolgáltatások használatakor teszik gyorsabb eredmény érdekében -, és kisebb munkaterületet is igényelnek.
 
Az ügyfél esetében pedig csökkenek a fogorvosi költségek - a szolgáltatási díjakkal együtt, vagyis a páciensek kevesebbet fizetnek a fogorvosi szolgáltatásokért.
 
L.A.
 
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.