2024. 07. 16. - 09:00

Hoppá! Csökkenti az ínybetegség esélyét, ha eszünk étcsokit?

Hoppá! Csökkenti az ínybetegség esélyét, ha eszünk étcsokit?

Az étcsokoládé fogyasztása felére mérsékeli az ínybetegségek kockázatát – állapították meg a kutatók. A rizikócsökkenés mögött a kakaóbabból származó antioxidánsok állhatnak.

Felére csökkeni az étcsokoládé fogyasztása az ínybetegségek kockázatát.
 
A kutatók meg vannak győződve arról, hogy a kakaóbabból származó antioxidánsok állhatnak a betegség esélyének mérséklése mögött.
 
A sajt (54 százalék), a rizs (58 százalék) és a sótlan földimogyoró (71 százalék) szintén összefügg azzal, hogy kisebb valószínűséggel alakuljon ki betegség, ugyanakkor a szűrt kávé (42 százalék) és az alacsony kalóriatartalmú italok (57 százalék) ellenkező hatást váltanak ki. 
 
 
Csökkenti az ínybetegség esélyét, ha eszünk étcsokit?
Csökkenti az ínybetegség esélyét, ha eszünk étcsokit?
 
Feltételezhető, hogy az italokban lévő adalékanyagok lehetnek a fokozott veszély tényezői – áll a kínai Chongqing Orvostudományi Egyetem tanulmányában.
 
„Eredményeink a személyre szabott étrendben rejlő lehetőségekre utalnak” – írták.
 
Különféle tanulmányok már támogatták az étcsokoládé egészségügyi előnyeit, sőt dokumentálták, hogy az édes csemege igen jótékony hatással lehet a szív egészségére.
 
 
„Úgy gondoljuk, az étcsokoládéban található antioxidánsok megakadályozzák az oxidatív stresszt és a gyulladást, melyek közül mindkettő hozzájárul a szívproblémákhoz” – mondta Jason Vishnefske, a Santa Barbara Chocolate munkatársa a Daily Mirrornak.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.