2024. 07. 16. - 09:00
Hoppá! Csökkenti az ínybetegség esélyét, ha eszünk étcsokit?
Az étcsokoládé fogyasztása felére mérsékeli az ínybetegségek kockázatát – állapították meg a kutatók. A rizikócsökkenés mögött a kakaóbabból származó antioxidánsok állhatnak.
Felére csökkeni az étcsokoládé fogyasztása az ínybetegségek kockázatát.
A kutatók meg vannak győződve arról, hogy a kakaóbabból származó antioxidánsok állhatnak a betegség esélyének mérséklése mögött.
A sajt (54 százalék), a rizs (58 százalék) és a sótlan földimogyoró (71 százalék) szintén összefügg azzal, hogy kisebb valószínűséggel alakuljon ki betegség, ugyanakkor a szűrt kávé (42 százalék) és az alacsony kalóriatartalmú italok (57 százalék) ellenkező hatást váltanak ki.
Csökkenti az ínybetegség esélyét, ha eszünk étcsokit?
Feltételezhető, hogy az italokban lévő adalékanyagok lehetnek a fokozott veszély tényezői – áll a kínai Chongqing Orvostudományi Egyetem tanulmányában.
„Eredményeink a személyre szabott étrendben rejlő lehetőségekre utalnak” – írták.
Különféle tanulmányok már támogatták az étcsokoládé egészségügyi előnyeit, sőt dokumentálták, hogy az édes csemege igen jótékony hatással lehet a szív egészségére.
„Úgy gondoljuk, az étcsokoládéban található antioxidánsok megakadályozzák az oxidatív stresszt és a gyulladást, melyek közül mindkettő hozzájárul a szívproblémákhoz” – mondta Jason Vishnefske, a Santa Barbara Chocolate munkatársa a Daily Mirrornak.
B.A.