2023. 10. 06. - 10:00

Fogászat - Mire jók a mikro-implantátumok?

Fogászat - Mire jók a mikro-implantátumok?

Gyakori, hogy a fogszabályozási eljárás során a fogorvosok olyan eszközöket alkalmaznak, amelyek gyorsítják a folyamatot és elengedhetetlenek a kívánt eredmény eléréséhez. Ilyenek például a mikroimplantátumok.

A fogszabályozás napjainkban egyre népszerűbb – sosem késő belevágni, ha szebb, egyenletesebb fogsort szeretnénk.
 
Az eljárás során manapság gyakori, hogy a fogorvosok olyan eszközöket alkalmaznak, amelyek gyorsítják a folyamatot és elengedhetetlenek a kívánt eredmény eléréséhez. Ilyenek a mikroimplantátumok is.
 
A mikroimplantátumok vagy mikrocsavarok kis titán rögzítőelemek, amelyeket ideiglenesen az ínybe helyeznek a fogszabályozási kezelés során. Apró méretűek, de nagymértékben segítik a szakembereket, hogy különböző mozgásokat végezzenek a fogakon. E technika nélkül bizonyos összetett esetek kezelése nem lenne lehetséges.
 
A mikroimplantátumok vagy mikrocsavarok kis titán rögzítőelemek
A mikroimplantátumok vagy mikrocsavarok kis titán rögzítőelemek
 
A mikroimplantátumok elhelyezése igen egyszerű. A fogorvos helyi érzéstelenítést alkalmaz a területen, hogy a páciens ne érezzen fájdalmat és a csavar néhány perc alatt a helyére kerül. A páciens nem érez semmit a folyamat során, de a következő napokban némi kényelmetlenséget tapasztalhat - bár így is problémamentesen töltheti napjait.
 
A kívánt eredmény elérése után a fogszabályzó szakember egy egyszerű eljárással eltávolítja a mikroimplantátumokat.
 
A mikroimplantátumok viselésének időtartama általában 8-12 hónap, de ez esetenként változó lehet.
 
Mivel a mosolyívnél magasabban és a szájüreg hátsó részein helyezkednek el, beszéd közben nem láthatók.
 
Ezek az eszközök ugyanolyan higiéniát igényelnek, mint a többi. A fogkőképződés megelőzése érdekében célszerű szájvizeket és interproximális fogkeféket használni, amelyek hatékonyan távolítják el az ételmaradékot.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.