2024. 04. 25. - 08:30

A csontvesztést is megelőzi – 5+1 ok, amiért fontos a fogpótlás!

A csontvesztést is megelőzi – 5+1 ok, amiért fontos a fogpótlás!

Egy vagy több hiányzó fog, esetleg fogtörések, szuvasodások esetén a fogászati implantátum jelent manapság tökéletes megoldást. A szép mosolyon túl azonban számos előnye van!

Ha egy vagy több fogunk hiányzik, esetleg javíthatatlannak bizonyuló törött vagy szuvas fogakkal rendelkezünk, a fogpótlások jelentik a kiváló megoldást.
 
Amennyiben kényelmetlenül érezzük magunkat a fogsorunk, részleges fogsorunk vagy a híd megléte miatt, ugyancsak hasznos lehet az implantációs technológia.
 
A múltban az elégtelen csontozatú, bizonyos egészségügyi állapotokkal vagy szokásokkal rendelkező pácienseket nem tekintették megfelelő jelöltnek a fogimplantátumhoz.
 
A diagnosztika és a csontrekonstrukció fejlődése tette lehetővé, hogy a legtöbb beteg kaphasson ilyen fogpótlást.
 
Mi pontosan a fogászati implantátum?
 
A fogászati implantátum lényegében egy high-tech pótfog, amely utánozza a teljes fogszerkezetet. A titán „gyökér” szorosan a csontba van helyezve, amely korona, híd vagy fogsor megtámasztására szolgál. Úgy néz ki, olyan érzetet ad és úgy is működik, mint egy igazi fog. S ha megfelelően ápolják, egy életen át kitart.
 
 
A fogászati implantátum visszaállítja a rágóerőt és a csontvesztést is megelőzi
A fogászati implantátum visszaállítja a rágóerőt és a csontvesztést is megelőzi
 
A fogászati implantációs technológia napjainkban - a korábbi kezelésekkel szembeni előnyei miatt - a legmodernebb fogpótlási megoldássá vált.
 
Ráadásul, a fogászat modern innovációinak köszönhetően a legtöbb páciens profitálhat belőlük – még azok is, akiknek korábban azt mondták, hogy nem alkalmazható náluk ez a módszer.
 
A fogászati implantátumok számos előnnyel bírnak, amellett, hogy visszaadják az ember szép mosolyát és magabiztosságát.
 
Úgy viselkednek, mint a természetes fogak – rágóerejükkel együtt
 
Az implantátum egyik legnagyobb előnye, hogy visszaállítja a teljes rágóerőt.
 
A legtöbb páciens nem tud különbséget tenni természetes és implantált foga között. Teljesen normálisan eszik vele és rendesen tud fogkefét, fogselymet is használni.
 
Ez a fogpótlás élethosszig szól
 
Míg a fogászati híd csupán nagyjából 10 évig tart, a fogászati implantátumok egy életen át működnek. Az implantátum titánból készül és az állcsonthoz illeszkedik.
 
Biológiailag kompatibilis, ami azt jelenti, hogy nem mérgező és nem utasítja el a szervezet. Mindent egybevetve erőteljes pótfogat képez.
 
A fogimplantátum megelőzi a csontvesztést
 
Ahol nincs fog, ott az üres térben levő állcsont romlik a stimuláció hiánya miatt. Ha a fogvesztés első évében nem helyeznek be implantátumot, az adott csontterület elveszíti térfogatának 25 százalékát és a csontvesztés az évek során folytatódik.
 
Talán meglepő, de a mű akár fel is gyorsíthatja a csontvesztést, mivel gyakran meglazul, majd a csontos gerinchez dörzsölődik, fokozatosan elkopva.
 
 
Az implantátum azonban a gyökeret és a fogat is helyettesíti - a rágás is visszaáll a normális szintre, ez biztosítja a szükséges stimulációt a természetes csontnövekedéshez.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.