2023. 06. 26. - 10:35
Tornádó cukkini – a kiváló nyári csemege!

Ha egészséges, de ízletes nassolnivalót rágcsálnánk, készítsük el ezt a finom és ötletes cukkinit – ami tényleg olyan, akár egy tornádó.
Hogy mit jelent a tornádó cukkini? Formája miatt hamar rá fogunk jönni. A cukkiniből spirálokat kell készíteni, majd ropogós zsemlemorzsa bevonatot képezni rajtuk. Lássunk hozzá!
Hozzávaló 4 személyre: 4 cukkini; olívaolaj; 50 gramm pankó zsemlemorzsa; negyed teáskanál cayenne bors; negyed teáskanál chili por; fél teáskanál fokhagymapor; fél teáskanál hagymapor; fél teáskanál só; fél teáskanál bors; 35 gramm parmezán sajt; valamint nyárs, fából vagy bambuszból és ízlés szerinti öntet.

Tornádó cukkini – a kiváló nyári csemege!
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 220 Celsius fokra. Vágjuk le a cukkinik végét és szeljük őket ketté.
Bambusznyárs segítségével szúrjuk ki a cukkini közepét és nyomjuk le a nyárs közepéig a zöldséget.
Egy kis késsel vágjuk fel a cukkinit, miközben a nyárs bele van szúrva -, majd húzzuk kicsit szét a szeleteket, így tornádó formát kapunk.
Csepegtessünk olívaolajat a cukkininyársakra, majd tegyük félre őket.
Egy tálban keverjük össze a pankó morzsát, a cayenne-t, a chiliport, a fokhagymaport, a hagymaport, a sót, a borsot és a parmezán sajtot.
Szórjuk rá őket a cukkinitornádóra, amíg alaposan be nem fedi azokat. Helyezzük tepsibe a cukkininyársakat.
Süssük őket 30 percig, félidőben megfordítva, vagy amíg aranybarnák nem lesznek.
Tálaljuk kedvenc mártogatós szószunkkal!
L.A.