2023. 03. 06. - 10:50
Sajttorta és banánkenyér – egyben!

Vajon milyen ízt kapunk, ha sajttorta jellegű banánkenyeret készítünk? A válasz: nagyon finomat! Próbáljuk ki még ma!
A banánkenyér önmagában is ízletes édesség, kávé, tea mellé – ha azonban sajttortaszerűen van elkészítve, az még növeli az élvezeti értékét.
Lássuk, hogyan készül!
Hozzávalók: 2 érett banán; 1 nagy tojás, felverve; 110 gramm világosbarna cukor; 50 gramm kristálycukor; 8 evőkanál vaj, olvasztva; 1 teáskanál vanília kivonat; 60 gramm görög joghurt; 125 gramm univerzális liszt; 1 csipet só; 1 teáskanál szódabikarbóna.
A sajtos töltelékhez: 1 nagy tojás; 110 gramm krémsajt, lágyítva; 50 gramm kristálycukor; 3 evőkanál univerzális liszt.

Sajttorta és banánkenyér – egyben!
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra.
Egy közepes tálban pépesítsük a banánt. A tojásokat, a barna cukrot, a fehér cukrot, a vajat, a vaníliakivonatot és a joghurtot keverjük el a masszában.
Adjuk hozzá a lisztet, a sót és a szódabikarbónát - keverjük jól össze.
A krémsajtos töltelék elkészítéséhez egy kis tálban vegyítsük össze a tojást, a krémsajtot, a cukrot és a lisztet.
Öntsük a banántészta felét egy kivajazott, kb. 23x12 centiméteres tepsibe.
A krémsajtos tölteléket egyenletesen öntsük a banántésztára, a maradék banántésztát pedig igazítsuk a krémsajtos töltelék tetejére.
Süssük körülbelül 50 percig, vagy hagyatkozzunk tűpróbára: amíg a fogpiszkáló tisztán ki nem húzható a kenyér közepéből. A sütési idő változhat, ezért fontos ügyelni a kenyérre!
Tálalás előtt hagyjuk hűlni 15 percig.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.