2023. 03. 06. - 10:50

Sajttorta és banánkenyér – egyben!

Sajttorta és banánkenyér – egyben!

Vajon milyen ízt kapunk, ha sajttorta jellegű banánkenyeret készítünk? A válasz: nagyon finomat! Próbáljuk ki még ma!

A banánkenyér önmagában is ízletes édesség, kávé, tea mellé – ha azonban sajttortaszerűen van elkészítve, az még növeli az élvezeti értékét.
 
Lássuk, hogyan készül!
 
Hozzávalók: 2 érett banán; 1 nagy tojás, felverve; 110 gramm világosbarna cukor; 50 gramm kristálycukor; 8 evőkanál vaj, olvasztva; 1 teáskanál vanília kivonat; 60 gramm görög joghurt; 125 gramm univerzális liszt; 1 csipet só; 1 teáskanál szódabikarbóna.
 
A sajtos töltelékhez: 1 nagy tojás; 110 gramm krémsajt, lágyítva; 50 gramm kristálycukor; 3 evőkanál univerzális liszt.
 
Sajttorta és banánkenyér – egyben!
Sajttorta és banánkenyér – egyben!
 
Elkészítés
 
Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra.
 
Egy közepes tálban pépesítsük a banánt. A tojásokat, a barna cukrot, a fehér cukrot, a vajat, a vaníliakivonatot és a joghurtot keverjük el a masszában.
 
Adjuk hozzá a lisztet, a sót és a szódabikarbónát - keverjük jól össze.
 
A krémsajtos töltelék elkészítéséhez egy kis tálban vegyítsük össze a tojást, a krémsajtot, a cukrot és a lisztet.
 
Öntsük a banántészta felét egy kivajazott, kb. 23x12 centiméteres tepsibe.
 
A krémsajtos tölteléket egyenletesen öntsük a banántésztára, a maradék banántésztát pedig igazítsuk a krémsajtos töltelék tetejére.
 
Süssük körülbelül 50 percig, vagy hagyatkozzunk tűpróbára: amíg a fogpiszkáló tisztán ki nem húzható a kenyér közepéből. A sütési idő változhat, ezért fontos ügyelni a kenyérre!
 
Tálalás előtt hagyjuk hűlni 15 percig.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.