2023. 02. 27. - 09:58
Omlett kicsit másképp

A tojást sokféleképpen készíthetjük. Íme egy igazi, foszlós, ízletes omlett – kicsit másképp, vajjal és metélőhagymával megbolondítva.
Számos módon el lehet készíteni a tojást – kedvenceink közé tartozik a rántotta és az omlett, utóbbiakat azonban többféleképp kisüthetjük és ízesíthetjük is.
Lássuk az omlettet kicsit másképp!
Hozzávalók: 5 nagy tojás fehérje: 3 nagy tojás sárgája; 2 evőkanálnyi sótlan vaj, félbevágva; só és bors, ízlés szerint; friss metélőhagyma apróra vágva, a díszítéshez.

Készítsük el az omlettet kicsit másképp!
Elkészítés
A tojás fehérjét és a tojás sárgáját két külön tálban szétválasztjuk. Csak 3 sárgájára lesz szükség, ezért a másik 2-t dobjuk ki, vagy tegyük félre más célra.
Verjük a tojássárgáját, amíg homogén és halvány színű nem lesz. Tegyük félre.
Tegyük át a tojásfehérjét egy nagy tálba és verjük, amíg háromszorosára nem nő és csúcsos, fehér állaga lesz.
A tojások sárgáját óvatosan keverjük a fehérjéhe, míg teljesen össze nem áll a mix.
Öntsük a tojásos keveréket egy közepes, tapadásmentes, fedős serpenyőbe. Közepes-alacsony lángon addig főzzük, amíg az omlett alja meg nem szilárdul - körülbelül 5 percig.
Emeljük fel az omlett mindkét oldalát és csepegtessen alá egy evőkanál vajat.
Fedjük le a serpenyőt és süssük további 5 percig, vagy amíg az omlett teteje megdermed.
Vegyük le a fedőt, ízesítsük az omlettet sóval és borssal. Ezután a serpenyőt is vegyük le a tűzről.
Hajtsuk az omlettet a tányérra és szórjuk meg metélőhagymával!
Jó étvágyat hozzá.
L.A.