2023. 01. 09. - 10:35
Meg kellene ennünk inkább a karácsonyfát?

Kiemelkedő szakácsok azt tanácsolják az embereknek, kidobás helyett inkább egyék meg a karácsonyfájukat – számos egészségügyi és környezeti előny származik ugyanis belőle.
Kidobás helyett érdemes lenne inkább elfalatozgatni ünnepek után a karácsonyfánkat?
Ezt javasolják a legjobb szakácsok, akik szerint rengeteg C-vitamin van a fenyőben, de egyéb áldásos egészségügyi hatásai is vannak, nem beszélve a környezeti előnyökről.
Állításuk szerint, ha biofáról van szó, nagyjából az egészet meg lehet enni.

Meg kellene ennünk inkább a karácsonyfát?
Rene Redzepi, a három Michelin-csillagos koppenhágai Noma étterem munkatársa elárulta: éttermében az elmúlt 20 évben használtak már fenyőtűt az ételekben.
„Úgy kell rá gondolni, mint a rozmaringra - szinte bármiben felhasználható” – mondta.
A fenyőfák alkalmazhatók tojás vagy zöldségek pácolására, valamint italokban és főzetekben is.
Julia Georgallis könyvet is írt Hogyan edd meg a karácsonyfádat? címmel. Kiemelte, hogy nagyjából az egész elfogyasztható, a tűket pedig használhatjuk úgy, akár a babérlevelet vagy a rozmaringot, ízesítéshez.
L.A.