2024. 03. 01. - 09:30

Már okos nyakörvvel is védhetjük a kutyánkat

Már okos nyakörvvel is védhetjük a kutyánkat

Akinek van házi kedvence, gyakran gondolkodik azon, hogyan óvhatná meg jobban. Erre való az újonnan kifejlesztett okos nyakörv is, amelyet az idei CES technológiai kiállításon mutattak be.

A kutyagazdik sokszor gondolkodnak azon, vajon milyen módszerekkel biztosíthatnák még inkább kedvencük védelmét, javíthatnának az életminőségén.
 
Ezt figyelembe véve alkotta meg új okos eszközét az Invoxia cég: a Minitailz kutyanyakörvet, amelyet az idei CES (Consumer Electronics Show) technológiai kiállításon mutattak be Las Vegasban.
 
Az eszköz lényegében egy fitneszkövető az eb számára, amely segíthet jobban megérteni, mire van szüksége.
 
Már okos nyakörvvel is védhetjük a kutyánkat
Már okos nyakörvvel is védhetjük a kutyánkat
 
A nyomkövető érzékeli a kutya GPS-pozícióját, amellyel biztosítja, hogy sose vesszen el. Emellett  egészségügyi statisztikákkal szolgál, például méri a nyugalmi pulzusszámot és a légzést.
 
A cég állítja, hogy az okos nyakörv képes észlelni a szívelégtelenség korai jeleit a tünetek megjelenése előtt.
 
Az eszköz mesterséges intelligencia által vezérelt tevékenységérzékelést is kínál valós idejű riasztásokkal - ezek segítségével az állattulajdonos pontosan tudja, mit csinál éppen a kutyája.
 
A Minitailz Smart Dog nevű nyakörvet a CES 2024 Innovációs Díj kitüntetést is megkapta a mesterséges intelligencia kategóriában.
 
Fotó: petcare.invoxia.com
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.