2023. 06. 12. - 09:20
Könnyű és érdekes köret: kukoricás tésztasaláta

Az alábbi színes tésztasaláta tökéletes kiegészítője lehet bármelyik nyári összejövetelnek. Próbáljuk ki mielőbb!
Különleges salátával kápráztatnánk el vendégeinket, vagy magunknak készítenénk egy érdekes köretet? A grillezett kukorica füstös ízt ad az ételnek, míg a friss zöldségek és fűszernövények könnyűvé és frissítővé teszik ezt az egyedi salátát.
Lássuk, hogyan készül.
Hozzávalók (6 személyre): 2 csutka kukorica; olívaolaj a bedörszöléshez; 225 gramm szárított orecchiette tészta, a csomagoláson található utasítások szerint főzve; 400 gramm negyedekre vágott koktélparadicsom; 75 gramm kockára vágott vöröshagyma; 1 avokádó, felkockázva.

Könnyű és érdekes köret: kukoricás tésztasaláta
Korianderes-lime-os öntet: 60 gramm friss koriander; 80 ml olívaolaj; 3 evőkanál limelé; 1 gerezd fokhagyma, durvára vágva; fél teáskanál chili por; 2 teáskanál méz; kóser só, ízlés szerint; frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint.
Elkészítés
Süssük mikrohullámú sütőben a kukoricát egy mikróban használható tányéron, nagy teljesítményen, 7 percig. Ha kész, vegyük ki, majd fogjuk meg a kukoricát egy konyharuhával. Vágjuk le az alsó végét késsel. Csúsztassuk ki a kukoricát a héjából.
Meglehetősen könnyen ki kell jönnie.
Kenjük meg a kukoricát olívaolajjal, majd tegyük öntöttvas grillserpenyőre vagy kültéri grillre közepes-nagy lángon. Mindkét oldalát 5-6 percig kell sütni, amíg a szemek kissé megpirulnak.
Ezt követően, egyik kezünkkel stabilan tartva a kukoricát, fűrészeljük le róla a szemeket fogazott késsel és gyűjtsük egy serpenyőbe.
Készítsük el a koriander-lime öntetet is: turmixgéppel dolgozzuk össze a koriandert, az olívaolajat, a lime levet, a fokhagymát, a chiliport, a mézet, a sót és a borsot – turmixoljuk simára.
Keverjük össze egy nagy tálban a tésztát, a kukoricát, a paradicsomot, a lilahagymát, az avokádót és az öntetet – a cél, hogy egyenletesen összekeveredjen minden hozzávaló.
Jó étvágyat!
L.A.