2023. 04. 17. - 09:45

Könnyű és egyedi: almagyűrű palacsinta

Könnyű és egyedi: almagyűrű palacsinta

A palacsinta elkészítésének is számos módja van. Az almagyűrű fahéjjal, vaníliával igazán csábító változat, amelyet érdemes kipróbálni!

A palacsintarajongók valószínűleg nem kevés verziót teszteltek már a legkülönfélébb palacsintákból. Íme egy egyedi változat, almával, fahéjjal és vaníliával, amit érdemes megkóstolni! Ráadásul, elkészítése sem nehéz.
 
Hozzávalók (3 adagra): 1 alma; palacsintatészta (készen vásárolva vagy előre elkészítve); 1 tojás; 2 evőkanál olvasztott vaj;1 teáskanál vaníliakivonat; 180 ml tej; 125 gramm liszt; 2 teáskanál sütőpor; fél teáskanál fahéj; egy csipet só.
 
Könnyű és egyedi: almagyűrű palacsinta
Könnyű és egyedi: almagyűrű palacsinta
 
Elkészítés
 
Hámozzuk meg az almát és szeleteljük 2 centiméteres vastagságúra (a magot mindegyiknél vájjuk ki kiskanállal).
 
Tegyük egy közepes tálba az almakarikákat. Keverjünk hozzá fahéjat, vonjunk be vele mindegyiket.
 
Egy másik, nagy tálban habverővel keverjük össze a tojást, a vajat, a vaníliakivonatot és a tejet.
 
Szitáljuk bele a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót, majd keverjük össze a masszát. Nem baj, ha csomók maradnak benne.
 
Egy serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg a vajat. Az egyes karikákat öntsük a tésztába, majd helyezzük a serpenyőre.
 
Várjuk meg, amíg buborékok keletkeznek a tésztán, majd fordítsuk meg.
 
Az így elkészült palacsintát már csak kedvenc feltéteinkkel kell ellátnunk.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.