2023. 04. 17. - 09:45
Könnyű és egyedi: almagyűrű palacsinta

A palacsinta elkészítésének is számos módja van. Az almagyűrű fahéjjal, vaníliával igazán csábító változat, amelyet érdemes kipróbálni!
A palacsintarajongók valószínűleg nem kevés verziót teszteltek már a legkülönfélébb palacsintákból. Íme egy egyedi változat, almával, fahéjjal és vaníliával, amit érdemes megkóstolni! Ráadásul, elkészítése sem nehéz.
Hozzávalók (3 adagra): 1 alma; palacsintatészta (készen vásárolva vagy előre elkészítve); 1 tojás; 2 evőkanál olvasztott vaj;1 teáskanál vaníliakivonat; 180 ml tej; 125 gramm liszt; 2 teáskanál sütőpor; fél teáskanál fahéj; egy csipet só.

Könnyű és egyedi: almagyűrű palacsinta
Elkészítés
Hámozzuk meg az almát és szeleteljük 2 centiméteres vastagságúra (a magot mindegyiknél vájjuk ki kiskanállal).
Tegyük egy közepes tálba az almakarikákat. Keverjünk hozzá fahéjat, vonjunk be vele mindegyiket.
Egy másik, nagy tálban habverővel keverjük össze a tojást, a vajat, a vaníliakivonatot és a tejet.
Szitáljuk bele a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót, majd keverjük össze a masszát. Nem baj, ha csomók maradnak benne.
Egy serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg a vajat. Az egyes karikákat öntsük a tésztába, majd helyezzük a serpenyőre.
Várjuk meg, amíg buborékok keletkeznek a tésztán, majd fordítsuk meg.
Az így elkészült palacsintát már csak kedvenc feltéteinkkel kell ellátnunk.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.