2022. 12. 27. - 11:30
Jöhet egy meleg, fűszeres Calvados-koktél?
Ez a könnyen elkészíthető koktél összetett, földes-gyümölcsös ízvilággal kápráztatja el megízlelőit. Egy kis francia életérzés a téli hétköznapokon!
Ha nem ismerjük a Calvados-t, érdemes tudni, hogy neves körte- vagy almapálinka, amelyet Calvadosban, az Észak-Franciaországi Normandia megyében készítenek.
A meleg, fűszeres koktél elkészítése egyszerű, ráadásul igen érdekes, összetett földes és gyümölcsös ízzel kényezteti ízlelőbimbóinkat.
A koktélt csak fel kell forralnunk, hogy az alkohol ne párologjon el, majd tálaljuk melegen a téli napokon.
Hozzávalók: 8 mandarin; 2 csésze (480 ml) calvados; 8 csésze almalé (1,9 liter); 100 gramm sötétbarna cukor; 1 evőkanál egész kardamom hüvely; 8 fahéj rúd; 8 egész csillagánizs; 1 teáskanál egész szegfűszeg.
Elkészítés
Hámozzuk meg a mandarinokat, ügyelve arra, hogy ne maradjon bennük a fehér mag. Tegyük félre a héjakat. Mindegyik mandarint keresztben vágjuk félbe és facsarjuk ki a levét.
Egy közepes edényben, közepesen alacsony lángon keverjük össze a hájakat és a levet, a calvadost, az almalevet, a barna cukrot, a kardamomhüvelyeket, a fahéjrudakat, a csillagánizs hüvelyt és a szegfűszeget.
Pároljuk 20-25 percig, anélkül, hogy a keveréket felforralnánk. Majd vegyük le az edényt a tűzről.
Öntsük a koktélt bögrékbe és kínáljuk melegen!
L.A.