- Főoldal
- /
2022. 11. 28. - 10:50
Jöhet egy jó kis vörösboros spagetti?

Ha szeretjük a tésztaféléket és szívesen kipróbálnánk valami újat, a vörösboros spagetti ideális egy különleges ebédhez vagy vacsorához!
A tészták, különösen a spagetti nagyon sokféleképpen elkészíthetők. Egy-egy különlegesség pedig feldobhatja a napunkat!
Próbáljuk ki a vörösboros spagettit, ami ebédre, vacsorára egyaránt remek!
Hozzávalók: 945 ml víz; 1 üveg testes vörösbor (cabernet például); 450 gramm spagetti; 2 evőkanál olívaolaj; 4 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve; 1 teáskanál pirospaprika pehely; 2 evőkanál vaj; 110 gramm frissen reszelt parmezán sajt; fél csésze laposlevelű olasz petrezselyem (kb. 15 g).

Jöhet egy jó kis vörösboros spagetti?
Elkészítés
Mérjünk ki 60 ml bort és tegyük félre.
Öntsük össze a vizet és az üveg bor maradékát, majd forraljuk fel.
Ha felforrt, tegyük bele a spagettit és főzzük, gyakran megkeverve, al dente állagúra, kb. 7 percen át.
Tegyünk félre 60 millilitert a főzővízből, majd szűrjük le a spagettit. Tegyük félre.
Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítsük fel az olívaolajat. Szórjuk bele a fokhagymát és a pirospaprikát, majd főzzük 2 percig, időnként megkeverve.
Adjuk hozzá ezután a fennmaradt főzőfolyadékot és a bort - forraljuk fel.
Tegyük bele a tésztát és forgassuk meg, hogy bevonja a szósz.
Adjuk hozzá a vajat és keverjük, amíg bele nem olvad a tésztába. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk bele a parmezánt és petrezselymet. Keverjük össze.
Egy pohár vörösborral kitűnő!
L.A.