2024. 02. 26. - 09:40

Járást és edzést segítő technológia bukkant fel a CES-en

Járást és edzést segítő technológia bukkant fel a CES-en

Számos meglepő eszközt tartogatott idén is a CES technológiai kiállítás Las Vegasban. Például a Wim-et, amely a járást és edzést segíti, mesterséges intelligencia coaching-al.

Az évente Las Vegasban megrendezett CES (Consumer Electronics Show) technológiai kiállítás minden alkalommal tartogat különleges meglepetéseket a robotika és mesterséges intelligencia alkalmazásával készült dolgok terén.
 
Idén az egyik legkülönösebb eszköz minden kétséget kizáróan a Wim: a célja megfelelő támogatást nyújtani, segíteni a gyaloglást és az testedzést biztonságos és hatékony módon.
 
Éppolyan innovatív, mint amilyennek első látásra tűnik.
 
Járást és edzést segítő technológia bukkant fel a CES-en
Járást és edzést segítő technológia bukkant fel a CES-en
 
A Wim személyre szabott mesterséges intelligencia coachingot is kínál, amely az intenzitás és az időzítés beállításával, valamint testreszabott programokkal javíthatja az edzésélményt.
 
A betekintések segíthetnek a gyakorlaton kívüli edzésben, például a gyaloglási teljesítmény javításában.
 
Ez az információ különösen hasznos lehet a sérülésekből felépülő vagy mozgási nehézségekkel küzdő emberek számára. A technológiát tesztelők szerint rendkívül természetes és akadálytalan a járás a segítségével.
 
 
 
A terméket a dél-koreai WIRobotics készítette, s elnyerték vele a CES 2024 Innovation Awards elismerést az Accessibility & Aging Tech, Robotics kategóriában.
 
Az eszköz értékesítése várhatóan 2024 februárjában veszi kezdetét – az áráról egyelőre nincs információ.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.