2023. 02. 20. - 10:50
Ízletes bacon-ös burgonya német módra

Szeretjük a krumplit és szívesen kipróbálnánk többféle verzióját is? A német Bratkartoffeln bacon-nel készül, s egészen különleges ízélményt nyújt.
A burgonya elkészítésének is számos változata létezik, nem éri meg leragadni a pürénél vagy a sült krumplinál.
Különféle ízesítésekkel egészen érdekes verziókat készíthetünk. Egyikük például a német Bratkartoffeln, amely bacon hozzáadásával készül.
Hozzávalók: 225 gramm bacon, felkockázva; 75 gramm vöröshagyma, felkockázva; 120 ml növényi olaj; 3 (pl. Yukon sárga) burgonya, egészben puhára főzve, majd negyedekre vágva; 1 teáskanál só; fél teáskanál bors; 2 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva.

Ízletes bacon-ös burgonya német módra
Elkészítés
A bacon-t nagy serpenyőben, közepes lángon, körülbelül 10 perc alatt süssük aranybarnára.
Lyukas kanállal vegyük ki a serpenyőből, úgy, hogy a lehető legtöbb zsírt hagyjuk a tepsiben - majd tegyük papírtörlőre szikkadni a bacont.
Pároljuk a hagymát a szalonnassíros serpenyőben körülbelül 5 perc alatt áttetszőre.
Vegyük ki a hagymát a serpenyőből, ismét hagyjuk meg a maradék baconzsírt.
Adjuk a növényi olajat a szalonnazsírhoz és melegítsük közepesen magas lángon.
Tegyük a burgonyát a serpenyőbe. Ízesítsük sóval, borssal, majd süssük, míg aranysárga héjúvá nem válik: 15-20 percig.
Tegyük vissza a bacont és a hagymát a serpenyőbe, óvatosan forgassuk össze a burgonyával. Pároljuk még 5 percig, amíg minden át nem melegszik és aranybarna nem lesz.
Végül az egészet tegyük át egy tálba és díszítsük petrezselyemmel!
L.A.