2023. 08. 14. - 10:50
Grillezett lazac különleges mártással

Füstös, különleges ízt adhatunk a lazacnak deszkán készítve és bevonva egy egészen újszerű mártással. Érdemes kipróbálni!
Ha a lazacot mustár, barna cukor és fűszerek édes és sós keverékével vonjuk be, majd cédrus deszkán főzzük meg, füstös és finom ízt adhatunk neki.
Próbáljuk ki ezt a könnyed, nyárias receptet, ami garantált ízorgiát ígér!
Hozzávalók: 60 gramm mustár; 2 evőkanál barna cukor; 1 narancs meghámozva; 2 teáskanál só; 1 teásknaál frissen őrölt bors;
1 teáskanál koriander; 1 teáskanál kömény; 4 darab lazac. 

A készítéshez használjunk cédrus deszkát.
Elkészítés
Merítsük a cédrus deszkákat egy 9x13-as (22x33 cm) méretű, vízzel megtöltött üvegtepsibe. Áztassauk legalább 1 órán át, hogy ne égjen le grillezés közben.
Egy kisebb tálban keverjük össze a mustárt, barnacukrot, a narancshéjat, a sót, a borsot, a koriandert és a köményt.
Vágódeszkán papírtörlővel simogassuk át a lazacfiléket, hogy eltávolítsuk a rajtuk levő, felesleges nedvességet. Dörzsöljük egyenletesen a lazacra a mustáros keveréket.
Melegítsük elő a grillt 180 Celsius fokra.
Helyezzük a cédrus deszkákat a rácsra közvetett lángon, tegyük rá a lazacfilét és zárjuk le a fedelet. Grillezzük 15-17 percig, amíg a lazac közepe rózsaszínű lesz és villával könnyen szétszedhető.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.