2023. 03. 13. - 10:21
Egyszerű és nagyszerű csoki mousse

Ha egy ízletes, könnyed és egyszerűen elkészíthető édességre vágyunk, készítsünk csokis mousse-t ízléses pohárban!
A csoki mousse nem tartozik a nehézséget okozó édességek közé – semmilyen szempontból. Könnyed, könnyen fogyasztható és elkészítése sem okoz problémát. 

Lássuk, hogyan varázsolhatunk csoki mousse-t az asztalra!
Hozzávalók: 240 ml tejszín; 3 evőkanál cukor; 60 gramm csokoládé (tej-csak étcsoki, kis darabokra törve); 60 ml forró tejszín; díszítéshez 6 málna, 2 szál menta, 2 hosszúkás ostya.
Elkészítés
Keverjük össze egy nagy tálban a tejszínt és a cukrot, majd verjük elektromos habverővel, amíg a tálból kiemelve lágy csúcsok nem keletkeznek. A tejszínhabból két nagy kanálnyit tegyünk félre, hogy a végén díszíthessünk vele.
A csokoládét és a forró tejszínt külön edényben verjük simára, majd a masszát egy spatulával forgassuk a krémbe (csíkossá fog válni).
Osszuk el egyenletesen a csokoládé-krémes keveréket két martinis pohárban vagy választott tálalópohárban. Tegyük hűtőbe őket legalább 1 órára.
Díszítsük egy kanál tejszínhabbal, málnával, mentával és a csokis ostyával a mousse-t!
L.A.