2022. 08. 17. - 15:48

Mesterséges intelligencia által működtetett egészségügyi alkalmazások

Mesterséges intelligencia által működtetett egészségügyi alkalmazások
A mesterséges intelligencia (MI) technológia rohamos ütemben fejlődik, így elkerülhetetlen, hogy alkalmazása minden iparágban, így az egészségügyben is elterjedjen.
A mesterséges intelligenciát már most is az egészségügyi vállalatok 38%-a használja az orvosi diagnózisok segítésére, a leggyakoribb szakterületek a hematológia, a kardiológia és a radiológia. 2027-re az egészségügyben lesznek a legfejlettebb AI-kutatási és -alkalmazási eszközök.
 
 
Ez már most is nyilvánvaló a mentális egészségügyben, ahol az MI-alapú mentális egészségügyi segítők, például a Youper egyre népszerűbbek. A Youper egy chatbot, amely segít az embereknek az interperszonális nehézségek megoldásában és mentális egészségügyi tanácsadást nyújt. 
 
Az egészségügyi alkalmazások használata egyszerű
 
Egy másik példa a HealthTap, egy MI-alapú alkalmazás, amely nagy mennyiségű adatot használ és a beteg által feltett kérdésekre adott válaszok alapján elemzi, hogy az illető beteg-e vagy sem. Ha azt észleli, hogy a személy rosszul lehet, tanácsot ad a további teendőkre vonatkozóan.
 
 
Az Aaptiv egy fitneszalkalmazás, amely a mesterséges intelligenciát használja arra, hogy személyre szabja az edzéseket az egyes felhasználók számára. Ez biztosítja, hogy az emberek a lehető legtöbbet hozzák ki az edzéseikből és kevésbé valószínű, hogy megunják azokat.
 
 
A mesterséges intelligencia technológia fejlődésével valószínűleg még több innovatív alkalmazást fognak kifejleszteni az egészségügyben való felhasználásra. Izgalmas időszak ez az egészségügyi szakemberek és a betegek számára egyaránt, hiszen szemtanúi lehetnek az MI átalakító erejének.
 
 
 
H.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.