2023. 02. 14. - 09:45

Mesterséges intelligencia - Akár 30 kiló is emelhető a német exocsontváz-ruházattal

Mesterséges intelligencia - Akár 30 kiló is emelhető a német exocsontváz-ruházattal

A mesterséges intelligencia-vezérelt robot-exocsontvázakat gyártó Bionic Apogee néven exocsontváz-ruhát is bemutatott a CES technológiai kiállításon.

Újabb exocsontváz (exoskeleton) is bemutatkozott a Las Vegasban januárban megrendezett CES (Consumer Electronics Show) technológiai tárlaton.
 
A mesterséges intelligenciával vezérelt robot-exocsontvázakat gyártó német Bionic előállt egy exoskeleton-ruházattal, melynek az Apogee exosuit nevet adta.
 
Az eszköz könnyebb, mint az előző Cray X, s akár 30 kiló emelésében is segít, ha nehéz tárgyakról van szó.
 
Az exosuit ruházatnak hasznát vehetik a poggyászfeldolgozók vagy kézbesítők is – mindenki részesülhet az előnyeiből olyan munkahelyi környezetben, ahol nehéz dolgok emelésére van szükség.
 
 
Ilyenek a raktárak és a logisztika területe, de természetesen idősek vagy fogyatékkal élők gondozói is alkalmazhatják. Segít a feladatok végrehajtásában anélkül, hogy megerőltené a testet.
 
Az exosuit ruházat minden emelő mozdulatnál akár 30 kilós terhelést is képes kiegyenlíteni a hát alsó részén és csökkenti a fáradtságot.
 
A Bionic újdonságának árai még nem állnak rendelkezésre, de annyi már tudható, hogy a cég havi lízinglehetőséget nyújt az érdeklődőknek.
 
L.A.
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.