2023. 01. 24. - 10:30

Jobb megjelenítést nyújtó világítás született a robotműtétekhez

Jobb megjelenítést nyújtó világítás született a robotműtétekhez

Végrehajtotta az első műtétet ActivSight segítségével az Activ Surgical vállalat – a kiegészítés laparoszkópos és robotrendszerekhez csatlakoztatható, sokkal jobb látványt biztosítva az operáció során.

Örömteli bejelentést tett az Activ Surgical: megtörtént az első műtét, amelyet ActivSight Intelligent Light modullal végeztek – az eszköz laparoszkópos és robotrendszerekhez csatlakoztatható, hogy javítsa a megjelenítést az operáció során.
 
A műtétet 2022 december 22-én hajtották végre az Ohio Állami Egyetem Wexner Orvosi Központjában.
 
Matthew Kalady orvos, a Wexner Medical Center vastagbél- és végbélsebészeti osztályának vezetője laparoszkópos bal oldali kolektómiát hajtott végre, amely a vastagbél bal oldalának műtéti eltávolítása – ilyen beavatkozást jellemzően vastagbélrák miatt hajtanak végre.
 
Dr. Kalady a műtétet az ActivSight kolorektális mesterséges intelligencia módját használva hajtotta végre.
 
Jobb megjelenítést nyújtó világítás született a robotműtétekhez
Jobb megjelenítést nyújtó világítás született a robotműtétekhez
 
„Az ActivSight festékmentes ActivPerfusion mód használata közben világosan láthattam a kulcsfontosságú struktúrákat a műtéti helyen és a szöveti perfúziót valós időben – magyarázta dr. Kalady. - Egy gombnyomással engedélyezték a kolorektális mesterséges intelligencia módot, amely eltávolította a háttérjelek zavaró tényezőit a bélszövethez nem tartozó részről és egyértelműen a vastagbél perfúziójára összpontosított. Jelentős különbség volt a megjelenítésben a mesterséges intelligencia mód használatakor.”
 
Az ActivSight ActivPerfusion üzemmódjában a rendszer lézeres folttechnológiát használ a teljes nézeten a vérperfúzió megjelenítéséhez.
 
A készülék kolorektális mesterséges intelligencia üzemmódjával együtt alkalmazva a rendszer elkülöníti az ActivPerfusion kijelzőt a célzott problémától, amely a dr. Kalady által végzett műtét esetében a vastagbél volt.
 
Ez megkönnyíti a sebész számára, hogy a megcélzott szövetre koncentráljon, ne zavarja a vérátáramlás az egész területen.
 
„Az új eljárással demonstráltuk: képesek vagyunk olyan szabadalmaztatott modelleket telepíteni, amelyeket betanítottunk adatkészleteinkkel, elláttunk szakértőinkkel és a folyamatunkkal, s amelyeket a csapatunkkal és partnereinkkel együtt fejlesztettünk ki  – mondta Shah-Bugaj, az Activ Surgical vezérigazgatója. - Együttműködünk a globális technológiai vezetőkkel, hogy segítsünk optimalizálni a tárolást, az integrációt és a következtetéseket. Ha mindezt a fejlett technológiát beépítjük a műtéti gyakorlatba, újszerű érzékelés kel életre, az eredmények pedig hihetetlenek lesznek.”
 
Az Activ Surgical jelenleg a Wexner Medical Center központtal végez klinikai vizsgálatot. A tanulmány az ActivSight hasznosságát és használhatóságát kívánja meghatározni.
 
Az Activ Sight alkalmazását 2021-ben engedélyezte az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrzési Hatóság (FDA).
 
A modul 2022-ben megkapta a CE-jelölést, lehetővé téve az Activ Surgical számára, hogy a továbbfejlesztett képalkotó rendszert az Európai Unióban (EU) kereskedelmi forgalomba hozza.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.