Csokoládéfogyasztás egészségesen
Szinte nincs ember aki nem szeretné a csokoládé krémesen olvadó édes ízét érezni. Fogyasztásáról legtöbben az egészségtelen, hízlaló ételekre asszociálnak, pedig lehet másképp is!
Az egészségecs csokoládé fogyasztásához természetesen hozzátartozik a csokoládé minősége is. Az egészséges és valóban jótékony hatásokkal bíró csokoládék, a minimum 70% kakótartalmú étcsokoládék. Magas kakaó tartalmuk miatt fogyasztásukból kevesebb is elegendő, és nem csak magában, de más ételek kiegészítéseként is remekül fel lehet használni.
A csokoládék minőségét kakaótartalmuk határozza meg
Műzlibe keverve
A reggeli étkezéssel megalapozhatjuk a napunkat és egész napra energiával láthatjuk el magunkat. Ehhez tökéletesen megfelel egy tál műzli, melybe zabpelyhen hívül nyers vagy aszalt gyümölcsök is kerülhetnek, valamint a reggeli boldogsághormonok beindítása érdekében csokoládé darabokkal is megszórhatjuk.
Öntetként
A csokoládét apró darabokra törve egy kis vízzel felolvaszthatjuk, mely tökéletesen megfelel különböző desszertekhez való öntetként való használata, sőt egy kis kényeztetés gyanánt gyümölcsöket - például epret - is mártogathatunk bele. Tipp: akinek az étcsokoládé a magas kakaótartalma miatt nem elég édes, az az öntetbe egy kis mézet is csempészhet!
Attól függően mire szeretnénk használni, többféle formában is beszerezhetünk csokoládét
Turmixba
Te is azoknak a táborát gyarapítod, akiknek sosem elég a csokoládé ízéből és semmi sem lehet túl csokis? Akkor akár a turmixaidat is feldobhatod vele. Mielőtt az összetevők közé tennénk, érdemes az öntethez hasonlóan egy kis vízzel felhigítani. Remekül passzol például a banán turmixhoz! A kész turmix tetejét pedig egy kis plusz csokiforgáccsal is meghintheted a vizuális élmény kedvéért.
(SJ)