A legjobb vitaminforrások
Nem szeretnél annyi vitamin tablettát bevenni? Étkezz megfelelően, hogy a szervezeted megkapja azt, ami szükséges számára.
A hal nagyon jó, hiszen tele van A-vitaminnal, ráadásul sok omega-3 zsírsavat tartalmaz. Szakemberek szerint legalább heti rendszerességgel kellene fogyasztani, azonban a magyar háztartásokban ritkán esznek halat.
A mogyoró nagyon jó hatással van az idegrendszerre köszönhetően a benne található B1- vitaminnak. Éppen ezért érdemes néha nassolni egy keveset.
A szója B5-vitamint tartalmaz, ami megvédi a szervezetet a kimerültségtől és az álmosságtól. Hogy ezt elkerüld, fogyassz májat és tojássárgáját!
A sárgarépa tele van béta-karotinnal, illetve B13-vitaminnal. Ennek köszönhetően segíti a máj működését és lelassítja az öregedést.
A dió fogyasztása azért javasolt, mert az E-vitamin által lassulhat a ráncok kialakulása, ráadásul véd a szívbetegségek ellen.
Természetesen lehetne még folytatni a listát, hiszen számos olyan étel van, ami jótékony hatással bír a szervezetre. A lényeg, hogy próbálj meg rendszeresen egészséges finomságokat fogyasztani támogatva ezzel szervezeted megfelelő működését.