2021. 10. 04. - 08:30

Tim Cook: A technológia felfedi az igazságtalanságokat

Tim Cook: A technológia felfedi az igazságtalanságokat

Az Apple vezére szerint a technológia hatása – így az okostelefonok elterjedtsége – sokat tesz a társadalmi változásokért.

A technológia megtette a részét a társadalmi változások elősegítésében – jelentette ki a közelmúltban Tim Cook, az Apple vezérigazgatója. Tim Cook
 
Cook véleménye szerint az okostelefonok széles körű elterjedtsége például nagyon is sokat segít abban, hogy fény derüljön korábban rejtve maradt igazságtalanságokra.
 
Az Apple vezére kiemelte az afro-amerikai George Floyd halálát – aki azért halt meg, mert egy rendőr csaknem 9 percig térdelt a nyakán a letartóztatása során a Minnesota-i Minneapolisban.
 
Az eset nyomán alakult ki a Black Lives Matter mozgalom, amely a faji egyenlőség érdekében jött létre. A globális tüntetésekhez egy videó vezetett, amelyen látszik, hogyan viselkedtek a rendőrök.
 
Korábban, mint Tim Cook mondta, lehetetlen volt az efféle igazságtalan tettek bizonyítása. Azonban ha visszatekintünk a múltba, a legtöbb drámai társadalmi változás azért következett be, mert valaki rögzített egy eseményt – fogalmazott Cook.
 
Hozzátette, úgy véli, a mai társadalmat sokkal nehezebb meggyőzni arról, hogy valami nem történt meg, vagy más módon történt, s ehhez a technológia nagymértékben hozzájárult.
 
Fotó: Instagram
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.