2010. 02. 14. - 11:36

Tegnap este tartották a 15. Operabált!

Tegnap este tartották a 15. Operabált!
A Budapesti Operabál története 1886. március 2-ig nyúlik vissza, a köz javára rendeztek összejöveteleket, mintául véve az uralkodói udvar hasonló alkalmait.
OperabálTegnap tartották meg ismét az Operabált, már 15. alkalommal került megrendezésre a neves művészeti esemény. Két operaénekes sztárvendég is hivatalos volt szombat este: José Cura argentin ternor és Komlósi Ildikó mezzoszoprán.

A Pavarotti, Domingo, Carréras tenor-triumvirátus után szabadon a negyedik tenor elnevezés illeti meg az argentín születésű Európában élő José Curát. 1994-ben a Placido Domingo nemzetközi énekverseny győzteseként tűnt fel a ma Madridban élő kíváló tenorista.
A legolcsóbb jegy 75 ezerbe, a legdrágább pedig 325 ezer forintba került.

Az Operabál szervezői vasárnap már hátrányos helyzetű gyerekeket fogadnak az Operaházban. A Jancsi és Juliskát nézheti meg a több, mint 1000 gyermek. Amíg belül folyt a bál, kívül ismét tüntetés zajlott, kordonokkal választották el a két rendezvényt. A benti mulatság tartama alatt a kordonok mögött megrendezték az ellen-operabált.

A Budapesti Operabál története 1886. március 2-ig nyúlik vissza, a köz javára rendeztek összejöveteleket, mintául véve az uralkodói udvar hasonló alkalmait. A budapesti Operaházban a századforduló idején havonta tartottak O15. Operabál került megrendezésre szombaton.perabált, minden esetben jótékonysági céllal. Jó 62 év szünet után 1996. február 17-én ismét megrendezésre került a Budapesti Operabál. A korábbi tradíciókhoz híven évről évre, a báli szezon utolsó szombatján az Operaház színpada és nézőtere Magyarország legnagyobb és legimpozánsabb báltermévé alakul át.

S lássuk az impozáns menüt is!

Pezsgőkísérő falatok

Focaccia ruccola pestoval
Baconos vendégváró grissini
Kacsahússal töltött currys pogácsa

I. felvonás

Hideg vizitorma velouté crème fraîche habbal
Füstölt kardhal mousse pácolt lime-os cukkíni coulis-val, Angol zeller St. Agur sajtkrémmel
Focaccia rukkola pestoval és parmezánforgácsokkal

II. felvonás

Angolos szarvasgerinc juharszuppal karamellizált tökmag krusztában, sütőtök relish-sel, Carpaccio duo: thai pácolt vörös tonhalfilé és kurkumában marinált karfiol. Leveles parajjal, félig szárított koktélparadicsommal és ricottával töltött jérce suprême, olíva zselésítve, Libamáj tortácska Granny Smith almával és füstölt angolnával préselve, zöldalmás édeskömény krém, Köretek: friss gyömbérrel grillezett édeskömény, héjában sült édesburgonya málnaecettel, olívában sült céklakockák turbolyával

II. felvonás vegetáriánus verzióban:

Szezámolajban pirított pak choi szezámmaggal
Párolt bébi édeskömény shitake gombával
Mandarinolajos sütőtökkrém sült sütőtök szeletekkel
Mediterrán zöldség terrine vörös és zöld házi pestoval
Köretek: padlizsán chips, gyömbérrel karamellizált rozmaringos karalábé, currys tapioca, mangós polenta

III. felvonás

„A" desszert:
Újragondolt lúdláb torta

„B" desszert
Soleila desszert

IV. felvonás

Sainte Maure kecskesajt - campari mézes dió
Érett taleggio - lépes mézzel
St. Agur kéksajt - aszalt körte és sárgabarack
Érett mimolette - kék és fehér szőlő
36 hónapos parmezán - birsalmasajt balzsamecet redukcióval

V. felvonás

Segafredo kávé

-ccc-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.