Rubint Réka lángost süt nekünk!
Réka próbál minden életterületen maximálisan megfelelni, s ezt az is bizonyítja, hogy "hozott" nekünk egy igen egyszerű, költségkímélő és finom receptet. Sőt! Végigkísérhetjük a munkafolyamatot, ahogy Réka elkészíti a finom update lángost. Ezzel felidézi gyermekkorunk édes hangulatát, illatait!
Réka ragyogó mosollyal számolt be a tegnapelőtti estéről: "Update lángost sütöttem! Fenséges finom volt, nagyon jóízűen falatozott Lara és Norbika is! Fél kg update lisztből 4 ember ",,degeszre" eheti magát, vagyis 1000,- Ft-ból bőségesen megvacsorázik egy teljes család, bűntudat nélkül!! :-)"
Íme a recept:
fél kg update liszt
(Master Mix felesben keverve)
1 egész tojás
1 kis pohár tejföl
1 csapott evőkanál só
2,5-3 dl te
1 csipetnyi update cukor
15 g élesztő
0.5dl langyos tejbe beletesszük a csipetnyi update cukrot, illetve az összemorzsolt élesztőt. Megvárjuk míg "felfut". A lisztet összekeverjük a sóval, közepében "fészket" csinálunk, amelybe beleöntjük a tejben felfutott élesztőt. Ezt követően hozzáadjuk az 1 pohár tejfölt, és a tojást és a maradék tejet.
Jól összedolgozzuk, kézzel dagasztjuk, majd a tésztával teli tálat meleg vízbe tesszük, hogy gyorsítsuk a "kelés" folyamatát. Miután a tészta megkelt, sodrófával kinyújtjuk, és nagyobb méretű szaggatóval kiszaggatjuk. (mivel nekem nem volt szaggatóm, ezt müzlis tálkával oldottam meg...:-)
A kiszaggatott formák szélét meghúzogatjuk, hogy a lángosunk széle vastagabb, közepe vékonyabb legyen, majd forró, bő olajban kisütjük.
Fokhagymával, tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk, és bűntudat nélkül lakmározhatjuk!
Jó étvágyat mindenkinek!
Norbika kiváncsan figyeli, hogyan készül a lángos?
Már sül az update lángos!
Itt a finom, forró lángos!!!
Larának nagyon ízlik anyuci lángosa!
Norbika jóétvággyal falatozik!
-dr.Safárik Gabriella-