2023. 12. 06. - 08:25

Robothadsereg készül a csigák elűzésére

Robothadsereg készül a csigák elűzésére

Egy kutató kisméretű robotokat tervez, hogy távoltartsa a csigákat a növényektől. A robothadsereg mikroszkopikus férgekkel dolgozik.

Valóságos kis robothadsereget képez ki Tom Allen Stevens gazdálkodási szakértő, hogy a növényeket rágcsáló csigákat elűzze és megakadályozza a kertek pusztítását. Olvasd el: Mesterséges intelligencia segíthet kevés műtrágyával növényt nevelnicsiga_meztelen_01
 
A meztelen csigákra csapna le elsősorban a találmánnyal.
 
Arra kérte a kertészeket, hogy küldjenek neki növényeket pusztító csigákat a projekthez, amely arra szolgálna, hogy az állatokat ne vegyi anyagokkal igyekezzenek távoltartani. Olvasd el: Mesterséges intelligencia segít a káros fonálféreg-irtásban
 
A robotokból álló „halálosztag” ugyanis más módszerekkel szabadulna meg a kártevőktől: fonálférgekkel – azaz mikroszkopikus férgekkel – permetezné be a meztelen csigákat.
 
„A szántóföldi gazdálkodás legnagyobb kártevői a meztelen csigák. Az iparnak évente körülbelül 43 millió fontba kerül a probléma kezelése. Sok-sok fotót kell készítenünk a meztelen csigákról és az általuk okozott károkról, majd pedig be kell vinnünk ezeket az algoritmusba” – magyarázta a kutató a módszer alapját.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.