2023. 05. 15. - 08:30

Robot zongorázik egy kínai étteremben

Robot zongorázik egy kínai étteremben

Mesterséges intelligencia fejlesztésével foglalkozó laboratórium hozta létre azt a robotot, amelynek sokan csodájára járnak egy kelet-kínai étteremben.

Zongorázó robot kápráztatja el a vendégeket egy étteremben Kelet-Kínában, Hangcsou városában. Xiao Le névre „hallgat” és a Zhejiang Tudományos Laboratórium hozta létre, amely élen jár a mesterséges intelligencia fejlesztésében. 
 
A humanoid robot nagy pontosságú vizuális érzékelő rendszer segítségével képes játszani a zongorán, a billentyűket magától azonosítja és eléri mindegyiket. Olvasd el: Meglepően tehetséges zeneszerző a mesterséges intelligencia
 
 
Ízületek is vannak a karjában, de emellett a lábát, derekát, fejét is mozgatni tudja. Zongorázó tudománya azonban még nem minden: ez a robot képes felismerni arcokat és az érzelmeket is le tudja olvasni. Olvasd el: Egyszerre több hangszeren játszik a kétkarú robot
 
A Zhejiang Tudományos Laboratórium egyébként fejlesztett már hasonló robotot, 2021-ben. Az android szintén tudott zongorázni, mégpedig úgy, hogy előtte analizálta a közönsége jellemzőit.
 
Az új, Xiao Le robotot 2022 novemberében mutatták be először, majd bekerült az étterembe, ahol a vendégeket szórakoztatja – nem kis sikerrel.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.