Norbi a paraszt diétája
Schobert Norbi ismét új diétát hozott. Az egyik legnagyobb közösségi oldalon jelentette meg új diétáját, a „Paraszt ditétát", amelyet ráadásul saját magán tesztel a héten. Mindenki lélegzetvisszafojtva várja, vajon, milyen sikerrel jár Norbi? A diéta alapja a szénhidrátfogyasztás lecsökkentése, s a zsiradék, fehérje, húsételek fogyasztásának engedélyezése.
Vagyis visszatérés a régi földművelő, állattenyésztő parasztemberek étrendjéhez! Vissza a gyökerekhez, amikor még hírből sem ismerték a mai civilizációs betegségeket. Talán most is ez lesz a járható út. Norbi azok kedvében jár ezzel az új diétával, akik imádják a húsokat, kolbászt, sonkát, tepertőt, s nem vetik meg a zsírosabb falatokat. A diéta előnye, hogy nyugodtan lehet enni, nem kell koplalni, s meglehetősen ízletes! Aki az alábbi menütervet elolvassa, annak biztosan ugyanez lesz a véleménye. Várjuk, vajon milyen eredményt ér el Norbi az egy hét alatt!
„Ahogy ígértem, tartom a szavam, holnaptól lehet kezdeni és maximum 1 hétig csinálni. Előtte viszont tisztázzuk a szabályokat:
1. Nem ez a hosszú távú egészséges étkezés, mert változatosabb kell! A célom bebizonyítani, hogy nem a kalória a lényeg, mivel a testünk se a rostból, se a megevett zsírból, se a megivott cukormentes szeszből, se a megevett fehérjéből nem képes hatékonyan hízni. Ezek nem emelik a vércukrot, így nem termelünk rá inzulint, ezáltal a sejtjeink se kapnak fölös tápanyagot. Az emberiséget a 100 éve elterjedt nagyipari lisztek és gyári cukrok gyors felszívódása öli meg.
2. Nem csinálhatják súlyos, vesekárosodott cukorbetegek, magas koleszterinnel küzdők. (Amúgy a magas koleszterint is a finomított szénhidrátok okozzák...)
3. A cukor bevitele tilos, mi természetes édesítőket használunk. A kenyérnek, pékárunak csak a feltűntetett Update1 felel meg a diétában, mivel minden más típusnak 10x több a szénhidrát tartalma és 6x magasabb a vércukoremelő hatása. Aki nem jut el Update márkaboltba, annak ki kell hagynia! Helyette maximum 1-2 evőkanál korpát ehet, még korpás dolgokat sem!
4. Nem kell megenni az összes feltűntetett mennyiséget, sokkal kevesebbel is jól fogsz lakni, pont ez a lényege, de ez a tényeken mit sem változtat.
5. Mérjétek reggel és étkezés után a vércukor szinteket pl. Accu-chek pontos mérővel. Meglepő eredmények lesznek!
6. Esténként nyugodtan megihattok egy feles natúr páleszt, vagy száraz vörös és fehérbort. A "vagy" nem egyenlő az "és"-sel! Így még több kalória is lesz, mint amit beírtunk.
7. Egy hét múlva lesz egy posztom, amikor megbeszéljük az eredményeket. Nem lehet 99%-osan betartani, csak 100% az érvényes. Egy csipet cukros kaja, vagy barna-fehér lisztes és kamu amit csináltál!!!
8. Végezetül pedig akkor is kamu, ha legalább naponta 30 percet nem kardióztál! Ez minden egészséges embernek a minimum! Ne aggódj, nem ettől fogsz lefogyni, mivel ez csak 3-400 kcal!
No hinnye, hajrá! Lájkkal és megosztással segítsd, hogy barátaid is tapasztaljanak! Végezetül a paraszt nem sértő szó! Számomra a becsületes, vidéki, magyar parasztember a legtiszteletreméltóbb lény a világon és nem egyenlő 1-2 kommentelővel, akik hozzászólásuk stílusával méltatják magukat. Rájuk nem a paraszt, hanem a bunkó szót ajánlom használni, így nem gyalázzuk a magyar hagyományokat. Norbi"
Lássuk tehát a Parasztdiétát! Vállalkozó szellemű olvasóink tapasztalatait is várjuk!
Norbi - Parasztdiéta
• Hétfő
Reggeli
10 dkg Update1 6 G cipó
10 dkg tepertő
10 dkg zsíros sajt
10 dkg paradicsom
Energia 1479 kcal, Szénhidrát 11 g, Fehérje 61, 4, Zsír 129 g
Ebéd:
Gulyásleves
Hozzávalók 10 főre:
• 1,5 kg marhalábszár felkockázva
• 1 kg csicsóka
• 4 db közepes hagyma
• 1 db paradicsom
• 1 db paprika
• 1-2 sárgarépa
• Update só
• pirospaprika
• őrölt kömény
• zsír
Elkészítés:
A hagymákat összevágom, nem kell nagyon apróra, úgyis elfő, és zsíron megfonnyasztom, üvegesre pirítom. Rádobom a felvágott paradicsomot és paprikát, és egy kicsit együtt is hagyom őket rotyogni. Ezután pirospaprikát szórok rá. Ezután mehet rá rögtön a kockára vágott hús, mert ha a pirospaprika túl sokáig pirul, akkor keserű lesz. Ha rajta van a hús, felengedem vízzel, hogy ellepje, és beledobom a kockára vágott sárgarépát. Ízesítem, sóval, köménymaggal. Ha a hús már majdnem kész, hozzáadom a krumplit is, és felöntöm bő vízzel, hogy leveses legyen, úgyis sok vizet elfő. Ezután szintén ízesítem sóval, és egy kis őrölt köménnyel.
Tápanyagtartalmak 1 személyre Energia 410 kcal, Szénhidrát 12 gramm, Fehérje 27 gramm, Zsír 31 gramm, GI 20
Hentes tokány tarhonyával
Hozzávalók 4 személyre:
• 50 dkg sertéskaraj csíkokra vágva
• 12 dkg bacon csíkokra vágva
• 12 dkg Update1 sonka csíkokra vágva
• 20 dkg Update 1 csemegeuborka csíkokra vágva
• 1 közepes hagyma finomra vágva
• Update só
• bors
• 1 evőkanál cukormentes paradicsompüré
• 4 gerezd fokhagyma
• 35 dkg Update1 tarhonya
• 2 evőkanál olaj
• pirospaprika
Elkészítés:
A bacont kipirítjuk, ebben pirítjuk a hagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a sertéskarajt, sózzuk, borsozzuk. Elkezdjük párolni, ha szükséges vizet adhatunk hozzá. Amikor a hús majdnem puha és zsírjára pirult, hozzáadunk kevés paradicsompürét, és azt is kissé belepirítjuk. Beletesszük a sonkát, uborkát, felengedjük kevés vízzel, készre pároljuk. Ízlés szerint utána ízesítünk. A tarhonyát megpirítjuk kevés olajon, rászórjuk a pirospaprikát, és egyből felöntjük a tarhonya mennyiségéhez számított kétszeres mennyiségű vízzel. Nagyon kis lángon készre pároljuk.
1 adag tápanyagtartalma Energia 650 kcal, Fehérje 50 gramm, Zsír 30,5 gramm, Szénhidrát 40 gramm, GI 30
Ebéd összesen: 1200 kcal, Szénhidrát 47 g Fehérje 82 gramm, Zsír 73 g zsír
Vacsora
Energia 620 kcal, Szénhidrát 9 g, Fehérje 36 Zsír 45
10 dkg Update1 6 G cipó
10 dkg disznósajt
10 dkg zöldpaprika
Összesen
Energia 3300 kcal Szénhidrát 67 g Fehérje 180 g Zsír 237 g
• Kedd
Reggeli
Energia 1025 kcal Fehérje 44 g Szénhidrát 13, Zsír 83 g
10 dkg Update1 6 G cipó
10 dkg kolbász
10 dkg krémsajt
10 dkg paradicsom
Ebéd
Juhtúrós sonkás-szalonnás tészta tejföllel, grillezett csirkemell kockákkal
Hozzávalók 4 személyre:
• 30 dkg Update1 nagykocka tészta
• 20 dkg szeletelt Update1 sonka kockára vágva
• 30 dkg szalonna
• 20 dkg juhtúró
• 2 dl tejföl
• 20 dkg csirkemell filé
• Update só
• bors
• 1 evőkanál zsír
• 1kávéskanál zúzott fokhagyma
Elkészítés:
A csirkemelleket kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük ízlés szerint fokhagymával, olíva olajjal, majd meggrillezzük. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A sonkát megpirítjuk egy nagyobb serpenyőben olíva olajon, hozzákeverjük a juhtúrót, a tésztát, és kissé megpirítjuk az egészet. Tálaláskor meglocsoljuk a tésztát tejföllel, majd a tetejére halmozzuk a grillezett csirkemell kockákat.
1 adag tápanyagtartalma
Energia 1220 kcal, Fehérje 52 gramm Zsír 89 gramm, Szénhidrát 43 gramm GI 30
Vacsora
Norbi kolbászos pogácsa 20 dkg
Energia 700 kcal, Szénhidrát 28 g Fehérje 40 g Zsír 42 g
+ 10 dkg Camambert sajt 370 kcal, 18 g fehére, 32 g zsír
1070 kcal, 28 g szénhidrát, 58 g fehérje, 74 g zsír
Összesen
Energia 3310 kcal Szénhidrát 84 g Fehérje 154 g Zsír 200 g
• Szerda:
Reggeli
Tojásos szendvics
Hozzávalók 1 főre
• 3 szelet U1 6 g cipó (10 dkg)
• 2 tojás
• 6 dkg csirkemell
• 10 dkg bacon
• 6 dkg Update1 sajt
• 4 dkg jégsaláta
• Update1 majonéz ízlés szerint
• 6 dkg paradicsom
• Update1 só
• bors
• zsír a sütéshez
Ropogósra sütjük a bacont, megsütjük a sózott borsozott csirkemell filét. Készítünk 1 db tükörtojást. A jégsalátát vékony csíkokra vágjuk, összekeverjük a majonézzel. Felszeleteljük a paradicsomot, megpirítjuk a 3 szelet kenyeret. 2 szelet kenyeret megkenjük a salátával, rétegezzük a szendvicset. Levágjuk a héját, összetűzzük szendvicstűvel, háromszögre vágjuk.
Energia: 1200 kcal, Szénhidrát: 10 g, Fehérje: 55 g, Zsír: 87 g, GI: 25
Ebéd:
Szalonnával tűzdelt marhasült, zsírral (2 adag)
közepes zsírtartalmú marhahús 200 g
sertészsír 16 g
füstölt szalonna 10 g
liszt 10 g
só 4 g
fokhagyma 2 g
A szelet marhahúst sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk. A húst elősütjük, kivesszük, félretesszük. A szalonnát kockázzuk, a pépesített fokhagymával együtt a zsíron átfuttatjuk, és ebben a fokhagymás-szalonnás zsírban sütjük készre a húst.
Paradicsomsaláta édesítőszerrel / 1 adag
paradicsom 100 g
ecet, 20 %-os 9 g
vöröshagyma 8 g
édesítő 1 g
petrezselyemzöld 1 g
só 0,8 g
A paradicsomokat megmossuk, lecsepegtetjük, és egyforma vékony karikákra vágjuk. Az édesítőszerből, ecetből, sóból, apróra vágott hagymából megfelelő mennyiségű -személyenként fél, egy dl- vízzel páclevet készítünk. Ezt a páclevet ráöntjük az előkészített paradicsomra. Óvatosan összekeverjük, majd hűvös helyre tesszük, hogy az ízek össze tudjanak érni. Tálaláskor tetejére apróra vágott zöldpetrezselymet szórunk.
20 dkg Update1 rétes
Energia 496 kcal Szénhidrát: 24 g Fehérje 20 g Zsír 24 g
Összesen: 1180 kcal Szénhidrát 38 g, Fehérje 60 g, Zsír 75 g
Vacsora
Tejfeles olivás pászka sült liba tepertővel
Hozzávalók 2 főre
10 dkg Update1 pászka
5 dkg vaj
2 tojás
bors, gyömbér, petrezselyem, Update1 só
20 dkg tejföl
20 dkg libatepertő
A pászka felét beáztatjuk, majd kicsavarjuk, másik felét összetörjük morzsává. Vajat 2 tojássárgájával kikeverjük habosra, sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk az áztatott pászkát 2 tojásfehérjéből kemény habot verünk és ezt is hozzáadjuk, végül a maceszmorzsát is hozzáadjuk. Sós vízben főzzük ki, apró gombóc formára szaggatva. Tálaláskor meglocsoljuk tejföllel, tetejére szórjuk az apróra vágott tepertőt.
Tápanyagtartalom 1 adagban:
Energia: 910 kcal Szénhidrát: 22 gramm, Fehérje: 31 gramm, Zsír: 70 gramm, GI: 15
Összesen
Energia 3290 kcal Szénhidrát 70 g Fehérje146 g Zsír 232 g
Csütörtök:
Reggeli
Szalonnás hagymás, sonkás rántotta Update1 6 g cipóval
• 10dkg szalonna
• 10dkg Update1 sonka
• 4 db tojás
• 2gr Update1 só
• 10 dkg Update1 6 g cipó
Elkészítés:
Szalonnát kockára vágjuk, és addig pirítjuk, míg minden zsiradék ki nem megy belőle. A szalonna akkor jó, ha teljesen ropogós. A tojásokat felütöm, majd felverem, minimális sóval ízesítem, és a forró szalonnás serpenyőbe öntöm, és kevergetéssel készre sütöm. Update1 6 g cipóval tálalom
1 adag tápanyagtartalma
Energia 1500 kcal, Fehérje 60 gramm, Zsír 140 gramm, Szénhidrát 6 gramm GI 10
Ebéd:
Gombás sonkás rántott hús
• 50dkg sertéskaraj
• 20dkg Update1 sonka
• 8fej gomba
• 5dl olaj
• 20dkg Update1 mester morzsa
• 3db tojás
• 20dkg Update1 Master Mix
• 1dkg Update1 só
• Csokor petrezselyem
Elkészítés:
A húst 4-5 szeletre vágjuk, klopfolóval kiütögetjük, félre tesszük. A gombát felszeleteljük, majd pici olajban lepirítjuk, sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítjük. A sonkaszeletet a besózott húsra helyezzük, és a pirított gombát közepébe halmozzuk, majd felgöngyöljük és bepanírozzuk. Olajban kisütjük. Kiszedjük papírra, pihentetjük, majd karikázva tálaljuk, burgonya pürével .
1 adag tápanyagtartalma
Energia 730 kcal, Fehérje 75 gramm, Zsír 32,32 gramm, Szénhidrát 27,7 gramm, GI 15
Tormás sonkatekercs
Hozzávalók 1 főre:
• 15 dkg sonka
• 5 dkg friss torma
• 5 dkg vaj
• 12 dkg krémsajt
• só
• bors
• energiamentes cukor
• 1 dkg mustár
• friss saláták vegyesen
• ecet olaj dresszing (olivaolaj, balzsamecet)
A vajat kikeverjük, hozzákeverjük a krémsajtot, a reszelt tormát. Ízesítjük sóval, borssal, mustárral. Habzsákból kinyomjuk a sonkaszeletekre, feltekerjük. Salátaleveleken koktélparadicsommal tálaljuk.
A salátát meglocsoljuk ecet olaj dresszinggel.
1 adagban
Energia:582 kcal, Szénhidrát:15 g, Fehérje:31g, Zsír:41g, GI:20
Összesen: 1312 kcal, szénhidrát 42 g Fehérje 104 g, Zsír 73 gramm
Vacsora
Stefánia vagdalt, zsírral / 2 adag
közepes zsírtartalmú sertéshús 160 g
tojás 40 g
vöröshagyma 30 g
zsemle 27 g
sertészsír 20 g
só 6 g
feketebors 1 g
fokhagyma 1 g
fűszerpaprika 1 g
A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a hagymát,
pirospaprikát és a borsot. Összekeverjük és hagyjuk állni. Ezalatt összevágjuk a zsemlét, vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és beledolgozzuk a húsba. Beleütünk egy tojást, és ízlés szerint fűszerezzük. A húst hurka alakúra gyúrjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.A hurka tetejét levágjuk és teszünk rá főtt tojást, majd betakarjuk hússal. Bekenjük olvasztott zsírral a fasírtok tetejét és óvatosan megszórjuk zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben készre sütjük.
10 dkg zöldpaprika
+ 10 dkg Update1 6 g cipó
1100 kcal, Szénhidrát 29 g, Fehérje 58 g, Zsír 80 g
Összesen
Energia 3912 kcal Szénhidrát 77 g Fehérje 222 g Zsír 293 g
Péntek
Reggeli
Virslis pogácsa
Hozzávalók 2 főre
• 20 dkg virsli
• 2 dl tejföl
• 10 dkg Update1 Rips
• 5 dkg vaj
• 2 tojás
• törött bors, reszelt gyömbér, petrezselyem, só, snidling
A lapkenyér felét beáztatjuk, majd kicsavarjuk, másik felét összetörjük morzsává. Vajat 2 tojássárgájával kikeverjük habosra, sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk az áztatott pászkát 2 tojás fehérjéből kemény habot verünk és ezt is hozzáadjuk, végül a maceszmorzsát is hozzáadjuk. Sós vízben főzzük ki, pogácsa formára szaggatva.
Oliva olajban megpirítjuk az kockára vágott virslivel. Tálaláskor meglocsoljuk snidlinges tejföllel.
+10 dkg Camambert sajtot fogyasszunk mellé!
Tápanyagok 1 adagban
Energia 1100 kcal, Szénhidrát 23 g, Fehérje 68 g, Zsír 76 g, GI 15
Ebéd
Tojásos szalonnás galuska fejes salátával
Hozzávalók 4 személyre:
• 60 dkg Update1 liszt
• 20 dkg szalonna
• 4-5 dl víz
• 16 tojás
• 2 csipet só
• 5 dkg vaj
A tészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Aki a laza tésztát szereti, az picit több vizet adjon hozzá, aki a keményebbet szereti, az kevesebbet használjon. Egy fazékban sós vizet forralunk, és amikor gyöngyözik, beleszaggatjuk a nokedlit. Szaggatás közben mindig óvatosan meg kell keverni a nokedliket. 1-2 perc alatt megfőnek és a felszínre jönnek a nokedlik. Ezután leszűrjük és meleg vízzel leöblítjük, majd egy olajozott lábasba tesszük a tésztát.Laza rántottát készítünk, majd összekeverjük a nokedlivel. A visszamaradt forró vizes fazékon, gőz felett, melegen tartjuk tálalásig.Fejes saláta illik hozzá. Öntet: egy pohárba 2-3 ujjnyi vizet öntünk, hozzáadunk 1 evőkanál 10%-os ecetet, fél citrom levét, sót és cukrot ízlés szerint, és legvégül 1 evőkanál extra szűz olíva olajat.
Tápanyagtartalmak 1 személyre
Energia 900 kcal, Szénhidrát 48 gramm, Fehérje 95 gramm, Zsír 93 gramm, GI 30
Vacsora
10 dkg U1 6 G cipó
10 dkg disznósajt
10 dkg kolbász
10 dkg uborka
10 dkg zsíros sajt
energia 1385 kcal, Szénhidrát 8 g, Fehérje 63 g, Zsír 113 g
Összesen
Energia 3385 kcal Szénhidrát 79 gramm Fehérje 226 g Zsír 282 g
Szombat
Reggeli
Sonkás-kolbászos omlett
hozzávalók 1 fő
• 15 dkg paradicsom
• 10 dkg sonka
• 10 dkg kolbász
• 5 dkg lilahagyma
• 4 db tojás
• só
• zsír
A hagymát meghámozzuk és kb. 2-3 mm vastag karikákra vágjuk.
Az olajat egy serpenyőbe tesszük, és beletesszük a csicsókát meg a hagymát. Megsózzuk és nagyon kis lángon, fedő alatt kb. 10 percig sütjük. Hozzáadjuk a felcsíkozott sonkát és a felkarikázott kolbászt. Ráöntjük a felvert tojásokat és tovább sütjük. Közben rázogatjuk a serpenyőt, amíg az omlett el nem válik az aljától. Két tányér segítségével megfordítjuk az omlettet, majd a másik oldalát is megsütjük.
Tányérra borítva friss paradicsommal tálaljuk.
Tápanyagok 1 adagban
Energia 1200 kcal, Szénhidrát 12 g, Fehérje 55 g, Zsír 86 g, GI 20
Ebéd
Lecsós virsli házitarhonyával
Hozzávalók 4 személyre
1 kg paprika1/2 kg paradicsom4 fej vöröshagyma20 dkg füstölt szalonna1 evőkanál pirospaprikaUpdate1 só8 pár Update1 virslizsír
30 dkg Update1 tarhonya
A paprikát karikákra, a paradicsomot, hagymát félkarikákra szeleteljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A virsliket rácsosan bevagdossuk. A szalonnát kiolvasztjuk. Rátesszük a hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát, sózzuk és 8-10 percig pároljuk. Beletesszük a paradicsomot, rászórjuk a pirospaprikát és 15-20 percig főzzük. Ha túl savanyú lenne a paradicsom, tehetünk bele egy kis cukrot. A lecsót ne főzzük szét!! A virsliket külön kisüthetjük de belefőzhetjük a lecsóba is!
A tarhonyát kevés zsiradékon lepirítjuk, majd kétszeres vízzel fedő alatt készre pároljuk.
Tápanyagtartalmak 1 személyre
Energia 1057 kcal, Szénhidrát 46 gramm, Fehérje 50 gramm, Zsír 70 gramm, Gi 25
Vacsora
10 dkg U1 6 g cipó
10 dkg tepertő
10 dkg lilahagyma
Energia 1100 kcal, Szénhidrát 14 g, Fehérje 34 g, Zsír 100 g
Összesen
Energia 3400 kcal, Szénhidrát 72 gramm, Fehérje 140 g, Zsír 250 g
7. nap Vasárnap
Reggeli
Túrós pogácsa 20 dkg
Energia 804 kcal, Szénhidrát 30 g Fehérje 36 g Zsír 54 g
Ebéd
Libaleves macesz gombóccal
Hozzávalók: 4 főre
• 1 kg libaaprólék
• 25 dkg vegyes zöldség
• 10 dkg tvpaprika
• 10 dkg paradicsom
• 10 dkg vöröshagyma
• 2 g egész bors
• 2 g gyömbér
• 3 g só
• 10 dkg Update1 Rips
• 5 dkg vaj
• 2 tojás
• 2 g törött bors
• 2 g reszelt gyömbér
• zöld petrezselyem
• só
Libaleves:
A libahúst megmossuk, fazékba tesszük, 2 liter vízzel felöntjük, majd lassú tűzön felforraljuk. Forralás közben a habot folyamatosan leszedjük. Miután felforrt, beletesszük az egész borsot, a gyömbért és a sót. Közben megtisztítjuk, meghámozzuk a zöldségeket: a sárgarépát, a petrezselymet, a zöldpaprikát, a paradicsomot negyedbe vágva, a meghámozott hagymát egészben tesszük a levesbe. Lassú tűzön gyöngyöztetve 2-3 órán át főzzük. Miután a hús megpuhult, a levest átszűrjük.
Maceszgombóc:A pászka felét beáztatjuk, majd kicsavarjuk, másik felét összetörjük morzsává. Vajat 2 tojássárgájával kikeverjük habosra, sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk az áztatott pászkát 2 tojásfehérjéből kemény habot verünk és ezt is hozzáadjuk, végül a maceszmorzsát is hozzáadjuk, majd félretesszük egy órára. Végül vizes kézzel golflabda méretű, nagyobb gombócokat formálunk belőle, s azokat a forró levesben, fedő alatt kifőzzük. Tálaláskor a húst a csontokról leszedve visszatesszük a levesbe. A zöldségekkel és a maceszgombóccal együtt tálaljuk.
1 adagban
kcal: 466 kcal, Szénhidrát:6,5 g, Fehérje:20 g, Zsír:38 g, GI:15
Zöldbab főzelék sült kolbásszalHozzávalók: 3 fő
• 60 dkg zöldbab
• 30 dkg kolbász
• 20 dkg virsli
• 2 dl tejföl
• 10 dkg vöröshagyma
• só,bors, citromlé, petrezselyem, fűszerpaprika
• olivaolaj
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.Vízzel felöntjük, összekeverjük. Fedő alatt kb 10-15 perc alatt puhára pároljuk a babot. Leszűrjük, a bab felét kevés főzőlével összeturmixoljuk, majd összekeverjük az egészben maradt babbal. A tejfölt és a pirospaprikát csomómentesre keverjük egy habverő segítségével. A tejfölhöz hozzácsurgatjuk a bab levét - ezzel hőkiegyenlítünk-, majd újra a babhoz keverjük, visszatesszük a tűzhelyre, és főzelék állagúra sűrítjük. Hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet. Ha túl sűrű lesz a főzelék, főzővíz hozzáadásával állítjuk be a sűrűséget!
Ízlésünk szerint után ízesítjük sóval, borssal, citromlével. A kolbászt és a virslit felkarikázzuk. Csepp olivaolajon megpirítjuk.
Tápanyagok 1 adagban
Energia 850 kcal Szénhidrát 20 g Fehérje 40 g Zsír 67 g GI 20
Összesen: 1310 kcal, Szénhidrát 26,5 g, Fehérje 60 g, Zsír 105 g
Vacsora
10 dkg Update1 6 g cipó
10 dkg krémsajt
10 dkg kolbász
10 dkg paradicsom
Energia 1000 kcal, Szénhidrát 11 g, Fehérje 44 g, Zsír 78 g
Összesen
Energia 3100 kcal Szénhidrát 67 gramm Fehérje 150 g Zsír 240 gramm
Alkoholok
1 dl rum 335 kcal
1 dl bor 65
1 dl vodka 225
1 dl whiskey 238
1 dl szilvapálinka 260 kcal
Jó étvágyat! Várjuk a tapasztalatokat!
-gg-