2023. 05. 22. - 08:25

Mit gondol rólunk a mesterséges intelligencia?

Mit gondol rólunk a mesterséges intelligencia?

Érdekes dologról számolt be a Google korábbi vezetője. A mesterséges intelligencia homályosan szemléli az emberi viselkedést, ami nem túlságosan előnyös számunkra.

A mesterséges intelligencia valószínűleg nincs túl jó véleménnyel az emberről, annak ellenére, hogy az ember alkotta. Erről Mo Gawdat, a Google X létesítmény korábbi főnöke beszélt, aki meg van győződve róla, hogy a mesterséges intelligenciának meglehetősen homályos ismeretei vannak az emberi viselkedésről, s mint ilyen, azt is gondolhatja, hogy mi egy kiiktatandó dolog vagyunk. Olvasd el: Az agyi chip 10 év múlva elavulttá teszi a nyelvet?Mest_intelligencia_01
 
Gawdat megkérdőjelezi azok magatartását, akik démonizálják az MI-t, mivel szerinte az emberiség saját magát hozza rizikós helyzetbe. Olvasd el: Az ember fejlesztheti a robot személyiségét
 
A Secret Leaders podcastban arról beszélt, hogy veszélyt manapság az emberiség jelent, vagyis annak az esélye, hogy a mesterséges intelligencia afféle „söpredéknek” tart minket, elég magas. 
 
„A mesterséges intelligencia nem elég intelligens ahhoz, hogy túllásson nyilvánvaló dolgokon. Amit a való világban az ember magából mutat, sokszor a legrosszabb oldala. A közösségi médiában hamis képet mutatunk magunkról, durvák és haragosak vagyunk, hazudunk” – fogaémazott Gawdat.
 
Gawdat azt is elmondta: annak a lehetőségét kizárná, hogy a mesterséges intelligencia nem fejlődik tovább, mivel a technológiai cégek már rengeteg erőforrást fektettek bele.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.