2021. 12. 10. - 08:45

Mesterséges intelligencia - 5G-s robotkarral tetováltatott egy színésznő

Mesterséges intelligencia - 5G-s robotkarral tetováltatott egy színésznő

„Lehetetlen tetoválást” készített egy robotkar – A művelettel az 5G hálózat sebességét, megbízhatóságát és alacsony késleltetését szerették volna demonstrálni a szervezők.

Meglehetősen fura módját választotta a hollandiai T-mobile annak, hogy bemutassa, mennyire gyors, megbízható és milyen alacsony késleltetéssel dolgozik az 5G hálózat.
 
Elkészítették a világ első távoli tetoválását, melyet egy 5G-vel vezérelt robot vitt véghez. A kísérlet alanya Stijn Fransen színésznő volt, akinek a bőrére a robot vitte fel a tetoválást, Wes Thomas tetoválóművész irányításával, aki szintén nem volt a helyszínen. Olvasd el: Mutatós festményeket készít egy mesterséges intelligencia-robot
 
robot_tetovalas_1
 
A műveletet felvették és lenyűgöző, 3 perces dokumentumfilmet készítettek róla.
 
A művész egy próbababa karra rajzolta fel a tervet, s minden mozdulatát rögzítette a robot, amely valós időben a színésznő karjára tetoválta a motívumot. Ez azt jelenti, hogy milliméteres pontossággal dolgozott, távolról vezérelve.
 
Az innovatív projekt megvalósítása érdekében a T-mobile a The Mill produkciós céggel működött együtt, amely a semmiből építette meg az egyedi robottetováló kart, majd elkészítette az azt megörökítő filmet is. Olvasd el: Elkészült a nyújtható, mesterséges bőr
 
 
Wes Thomas tetoválóművész szintén komoly részt vállalt a távoli tetoválási technológia kutatásában és fejlesztésében, ügyelve arra, hogy a tetoválás kényes folyamatának megismétlésekor számos tényezőt figyelembe vegyenek.
 
Korábban különféle zöldségeken és bőrprotéziseken végeztek teszteket, mire eljutottak odáig, hogy biztonságosan felkerülhessen a tetoválás Stijn Fransen karjára – ő kapta a világ első 5G tetoválását.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.