2024. 07. 08. - 13:46

Pozitív hozadéka is van a nagy melegnek?

Pozitív hozadéka is van a nagy melegnek?

Hihetetlen, de a rendkívül meleg időjátás miatt már új gyümölcsök is megjelentek Magyarország egyes megyéiben.

A klímaváltozás hatásai már Magyarországon is szemmel láthatóak, hiszen Győr-Moson-Sopron megyében például egyre több mediterrán gyümölcs kezd meghonosodni. A folyamatosan növekvő hőmérsékletek lehetővé teszik az olyan növények termesztését, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak hazánkban.
 
Ezentúl már Magyaroszágon is találkozhatunk pálma- és banánfákkal, olajfákkal valamint fügékkel és mandarinokkal is. Ezek a növények korábban kizárólag a mediterrán éghajlatot kedvelték, de mostanra már a magyarországi teleket képesek átvészelni, köszönhetően a melegedő időjárásnak.
 
palmafa_Torzs
Nemcsak a gazdálkodók, hanem a hobbikertészek is bátran próbálkoznak ezen gyümölcsök termesztésével
 
A klímaváltozás miatt ugyanakkor nem csak a melegedés, hanem a szélsőséges időjárási jelenségek is gyakoribbak. Az aszályok, az óriási viharok és a jégesők komoly kihívást jelentenek a mezőgazdaság számára. Éppen ezért óriási hír, hogy a gazdák előnyt is kovácsolhatnak ebből a helyzetből.
 
A kedvező időjárás mellett a mesterséges intelligencia és a robotika folyamatos fejlődése is kedvez a termesztésnek, hiszen ezekkel a jövő-technológiai tényezőkkel jóval egyszerűbben érhetnek el sikereket a gazdák.
 
Forrás: VG
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.