2024. 02. 28. - 11:22

Növelik a cégek a mesterséges intelligencia kiadásokat

Növelik a cégek a mesterséges intelligencia kiadásokat

Magyarországon is folyamatosan növekedni fognak az olyan jellegű kiadások, amelyek a mesterséges intelligenciát fejlesztik.

Az innováció rohamos fejlődése és a mesterséges intelligencia térnyerése alapvetően átalakítja a vállalatok működését is és azt, hogy mire kell költeniük. Az egyik legígéretesebb terület, amely az utóbbi időben felkeltette az üzleti élet figyelmét, az a generatív mesterséges intelligencia volt.
 
Ez az új technológia lehetővé teszi, hogy a gépek képesek legyenek kreatívan gondolkodni és létrehozni olyan anyagokat, amelyek számos új lehetőséget hozhatnak el a vállalatok számára. 
 
A generatív mesterséges intelligencia számos területen felhasználható, például a tartalomgyártástól kezdve a terméktervezésen át egészen az ügyfélszolgálati teendőkig, azonban a bevezetésével járó kiadások megfelelő előkészületeket és beruházást igényelnek. 
 
deloitte_mi_torzs
Az elemzéseket a Deloitte készítette
 
A generatív mesterséges intelligencia modellek nagy mennyiségű adatot igényelnek a tanuláshoz és a működésükhöz. Ennek eredményeként a vállalatoknak fel kell készülniük az adat infrastruktúra bővítésére és a feldolgozási kapacitás növelésére.
 
Abban számos kutató egyetért Magyarországon, hogy a vállalatok, amelyek megfelelően felkészülnek és befektetnek a generatív mesterséges intelligencia technológiájába, hosszú távon biztosan élvezhetik az innováció előnyeit és a versenyelőnyüket.
 
Magyarországon most éppen a Deloitte végzett kutatást és kiderítették, hogy 2024-ben közel harmadával emelkedhetnek az olyan jellegű kiadások a cégek életében, amelyek a generatív mesterséges intelligenciával kapcsolatosak.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.