2023. 11. 15. - 12:15

Nagyszabású robotizáció a Magyar Postánál

Nagyszabású robotizáció a Magyar Postánál

A Magyar Posta is érzi, hogy a jövő csak akkor lehet sikeres, ha bevetik a csúcstechnológiákat.

Jelentős automatizációs és robotizációs fejlesztéseket indít a Magyar Posta, méghozzá a  Fóti Logisztikai Központban. A beruházás Magyarországon eddig teljes mértékben egyedülálló, olyannyira modern raktárlogisztikai szolgáltatást vezet be a magyar szervezet.
 
A kifejlesztett új komplex technológia fő támogatója a mesterséges intelligencia, az automatizáció és a robotizáció. Az új szolgáltatás annyira fejlett lesz, hogy a raktározástól a kézbesítésig tulajdonképpen az összes feladatot képesek lesznek ellátni digitális és automatizált megoldásokkal. 
 
robot_posta_torzs
Ez az eddigi legkomolyabb automatizációs és robotizációs fejlesztése a Magyar Postának
 
A Magyar Posta közleménye szerint a csúcstechnológiás fejlesztések nagyfokú precizitást, megbízhatóságot és kiszámíthatóságot hoznak a cég életében. A szervezet egyik fő törekvése jelenleg a digitalizációban rejlik és ezzel szeretnék elérni a minél magasabb színvonalú kiszolgálást is.
 
Az új technológiának a SMART by MPL nevet adta a Magyar Posta, amely már csak nevében is utal arra, hogy kizárólag okos megoldásokról van szó. Az új raktárlogisztikai folyamat eredményeképpen az ügyfelek gyorsabban és egyszerűbben kaphatják meg a rendelt terméket.
 
Szintén komoly előnye a fóti beruházásnak, hogy a küldemények feladása és átvétele már akár 1 napon belül megtörténhet. A szervezet következő évekbeli célja egy digitális magyar postai szolgáltatás kifejlesztése. 
 
Forrás: MTI, MPL
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.