2024. 05. 08. - 12:00

Fejlődik a magyar digitális infrastruktúra

Fejlődik a magyar digitális infrastruktúra

A magyar kormány is egyre többet foglalkozik a digitalizációval és a mesterséges intelligenciával.

Az új technológiai forradalom egyre jobban átalakítja a vállalkozások működését, egészen a gyártásoktól a szolgáltatásokig, ebből a fejlődésből pedig Magyarország nem maradhat le a versenytársak mögött.
 
A digitalizáció és a mesterséges intelligencia által kínált lehetőségek rendíkvül sokszínűek és átfogóak. Az automatizáció, az adatelemzés és az okos rendszerek fejlesztése hatékonyabbá, valamint produktívabbá teheti a jövőben a vállalkozásokat.
 
mo_digitalis_torzs
Magyarország a digitális átalakulás útján
 
Az ilyesfajta innovációk eredményeképp csökkennek a költségek és javul az üzleti folyamatok hatékonysága is, ez pedig Magyarország gazdasági versenyképességének szempontjából elengedhetetlen lesz. 
 
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter közleménye alapján a hazai digitális infrastruktúra jó alapokon áll, ez pedig megfelelő erőforrást biztosít ahhoz, hogy egyre több szektor átalakuljon és digitális útra térjen. 
 
A digitális átalakuláshoz a magyar kormány is asszisztálni fog és támogatni fogják az olyan pályázatok létrejöttét, amelyek segítik a cégek számára bevezetni a mesterséges intelligenciát és a csúcstechnológiát.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.