2023. 09. 18. - 08:31

Bíznak a technológiákban a magyarok

Bíznak a technológiákban a magyarok

Egy friss kutatás szerint a magyar állampolgárok bíznak a csúcstechnológiákban és a jövőbeli fejlesztésekben. 

A mesterséges intelligencia jelentősége és előnye számos területen megkérdőjelezhetetlen. A csúcstechnológia alkalmazása napjainkban széles körben elterjedt, ám Magyarországon a lakosság többsége még mindig elszórtan tájékozott a mesterséges intelligencia használatának előnyeiről.
 
Az már azonban jó jel, hogy hazánk lakosainak nagy része erősen bízik a jövő technológiai megoldásokban. A mesterséges intelligencia használata az interneten, az önvezető járművek és a gyári folyamatok optimalizálása terén már elég jól ismert.
 
mi_elonyok_torzs
Sokaknak még szürke folt a mesterséges intelligencia, de az előnyöket már mindenki érzi
 
Hazánkban még mindig kevesen vannak tisztában azzal, hogy a mesterséges intelligencia már jelen van az orvosi berendezések tervezésében, a biztonsági megoldásokban, valamint a gyógyszerek, oltások fejlesztésében és az energiaellátás szabályozásában is.
 
Ez a statisztikai adat azt is megmutatja, hogy a mesterséges intelligencia mennyire sok területen hozhat változást és előnyt a mindennapi életünkben. Egy friss felmérés szerint egyébként Magyarországon a válaszadók 73 százaléka már látja, hogy a mesterséges intelligencia mennyire megkönnyíti például az információ kutatást az interneten.
 
Magyarországon a jövőben sokan azt remélik, hogy a mesterséges intelligencia hozzájárul majd a jelenleg gyógyíthatatlannak tartott betegségek gyógyításához, emellett pedig képes lesz a diagnózis felállításának gyorsítására is. 
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.