2024. 04. 15. - 12:15

Az okosotthonokról lesz szó a pécsi konferencián

Az okosotthonokról lesz szó a pécsi konferencián

Főleg az okosotthon projektekről szól majd a 2024-es 17. Pollack Expo Pécsett.

Az okosotthonok globálisan és Magyarországon is egyre népszerűbbek, egyre elterjedtebbek, méghozzá nem véletlenül. Ezek az intelligens rendszerek nem csupán kényelmet és luxust kínálnak a lakosság számára, hanem az ipari szereplők dolgait is megkönnyítik.
 
Az okos otthonok hozzájárulnak a fenntarthatósághoz, a hatékonysághoz, a biztonsághoz és a luxushoz. Az otthoni automatizálás lehetővé teszi, hogy az emberek távolról is felügyelhessék és irányíthassák otthonukat, beleértve a világítást, a hőmérsékletet, a biztonsági rendszereket és még sok mást.
 
Ez nemcsak kényelmet jelent a mindennapi életben, hanem segíti az energiamegtakarítást és a költséghatékonyságot is. Például az intelligens hőszabályozás segítségével az otthoni energiafelhasználás optimalizálható, ami hosszú távon jelentős megtakarításokat eredményezhet az energia- és fűtésszámlákon.
 
okosotthon_torzs
Az okosotthon a következő nagy "okos" trend?
 
Magyarországon most pontosan erről a csúcstechnológiáról lesz szó egy pécsi rendezvényen, ahol már 17. alkalommal rendezik meg a Pollack Expo-t. A rendezvény a Pécsi Tudományegyetem (PTE) mérnökkarának legjelentősebb rendezvénye. 
 
Az eseményen kiemelt szerepet kapnak az intelligenst épületek, az okos otthon megoldások és az automatizációs fejlesztések. Főleg a jövő trendjeiről és a jövő otthonairól tartanak előadást a szakemberek.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.