2023. 11. 16. - 09:24

Amerikai felhőszolgáltató fejleszt hazánkban

Amerikai felhőszolgáltató fejleszt hazánkban

Újabb komoly mesterséges intelligenciával foglalkozó világvállalat ruházott be Magyarországon. 

Jelentős jövő-technológia fejlesztést hajtott végre Magyarországon a világ egyik legnagyobb felhőszolgáltató cége, a Genesys. A vállalat a világon az egyik piacvezetőnek számít az olyan globális felhőszolgáltatásban, amely mesterséges intelligencia alapon működik.
 
A mostani beruházás által egy vadonatúj kutatás-fejlesztési centrumot alakított ki Budapesten a Genesys. A cégcsoport közel 3000 négyzetméteres területen hozta létre a központot az Eiffel tér közvetlen szomszédságában.
 
A magyar kormány egyébként még szorosabbra szeretné fűzni kapcsolatát az Egyesült Államokkal, ez a beruházás pedig ennek a törekvésnek az egyik szüleménye, hiszen a Genesys egy amerikai vállalat.
 
genesys_torzs
Az amerikai felhőszolgáltató Magyarországon indítja el legújabb innovációját
 
A kormány célja, hogy még több nagy amerikai cég hajtson végre beruházást és technológiai fejlesztést Magyarországon. A jelenlegi csúcstechnológiai fejlesztés egy kiváló kiindulópont volt ehhez és külön előnye az innovációnak, hogy egy olyan alapon történt ez a projekt, mint a mesterséges intelligencia, hiszen ez a jövő. 
 
A Genesys közleménye szerint egyébként kiemelt szerepet szán Magyarországnak abban, hogy kifejlesszék az úgynevezett mesterséges intelligencia alapú élményszervezési felületüket, ezért is hozták létre hazánkban az ehhez kapcsolódó központot.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.