2024. 04. 08. - 09:41

A mesterséges intelligenciát mutatja be az ELTE

A mesterséges intelligenciát mutatja be az ELTE

Rendhagyó ismeretterjesztő munkálatokba kezd Magyarországon az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE).

A manapság tapasztalható informatikai és technológiai fejlődés egyik legmeghatározóbb történése a mesterséges intelligencia óriási ütemű térnyerése. Ez a dinamikusan fejlődő iparág lassacskán átformálja a mindennapi életünket, a gazdasági eseményektől kezdve a társadalmi összejövetelekig.
 
A mélyreható megértés és az ismeretek átadása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy hatékonyan kihasználjuk a mesterséges intelligenciát, ennek okán kiemelkedő jelentősége van az olyan ismeretterjesztő anyagoknak, amely széleskörűen mutatja be ezt a csúcstechnológiát.
 
elte_ai_torzs
Bemutatja az ELTE a mesterséges intelligenciát
 
Magyarországon most éppen az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) indít egy olyan ismeretterjesztő tevékenységet, amelynek a célja, hogy a társadalom minél nagyobb rétege megismerje és hatékonyan alkalmazza mesterséges intelligenciát. 
 
Az ELTE szakértői tudományos vetélkedőket, online interjúkat, podcast felvételeket és blog cikk írásokat kezdeményeztek annak érdekében, hogy a mai világ legjelentősebb technológiáját megismertessék.
 
A sorozat elindítása nagy előny lehet Magyarországnak, hiszen ha minél több ember ismeri a mesterséges intelligenciát, akkor egyre több területre robbanhat be hazánkban ez az életünket megkönnyítő megoldás.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.