2023. 11. 29. - 11:42

A hazai járműipart fejleszti a Hungaroring

A hazai járműipart fejleszti a Hungaroring

Komoly beruházás kezdődik a győri Széchenyi István Egyetem és a Hungaroring Sport Zrt. együttműködésével. 

November végén bejelentette a Hungaroring Sport Zrt. és a győri Széchenyi István Egyetem, hogy a magyar járműipar fejlesztése érdekében új közös megállapodásba kezdenek hazánkban.
 
A felsőoktatási intézmény, illetve a Formula 1-es Magyar Nagydíjnak is otthont adó Hungaroring Sport Zrt. közösen valósítja meg az úgynevezett Motorsport Innovation and Development Science Park (MINDS Park) beruházást.
 
A fejlesztés fő célja, hogy tovább emeljék Magyarországon a járműipari oktatásfejlesztési tevékenységek színvonalát. Az előbb is említett Motorsport Innovation and Development Science Park-ot a partnerek a Hungaroring területén szeretnék létrehozni méghozzá úgy, hogy az közvetlen kapcsolattal rendelkezzen a felsőoktatási intézmény területével is. 
 
hungaroring_torzs
Technológiai- és oktatásügyi fejlesztések indulnak a Hungaroringen
 
A beruházás végeztével Magyarországon olyan kutatás-fejlesztési programok indulhatnak az autóipar területén, amelyek korábban még sosem. Az ultramodern park a jövőben az új felsőoktatási projektek sikerességéhez is jelentősen hozzájárulhat, kiemelten odafigyelve az autó- és motorsport világára is. 
 
A MINDS Park a jövőben a Hungaroringen végbemenő innovációkat is komoly mértékben támogatja majd, ez pedig a Formula 1-es versenyhétvégékre is jó hatással lehet. A tudásközpont egyedülálló jellemzőkkel lesz megáldva egész Közép-Európában. 
 
Forrás: MTI, Hungaroring
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.