Vacsoracsata recept: Beszeda Gábor főétele
4 bőrös kacsamell
só
bors
majoranna
olívaolaj
reszelt vöröskáposzta
szegfűszeg
reszelt alma
kevés vörösbor
zsenge krumpli
liszt
Elkészítési mód:
A kacsamelleket megtisztítjuk, a bennmaradt tokokat eltávolítjuk. Besózzuk, fűszerezzük. Belehelyezzük a tepsibe és bőségesen öntök alá vizet, majd lefóliázzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig pároljuk, majd pirosra sütjük fólia nélkül 210 fokon.
A káposztát kevés olajon elkezdjük párolni. Ráöntjük a bort, sózzuk és rövidesen hozzáadjuk az almát, meg a szegfűszeget. Lassú tűzön pároljuk, míg puha nem lesz.
A krumplikat megfőzzük, majd átpasszírozzuk jó alaposan. Sózzuk, és hozzáadjuk a lisztet gyúrás közben, épp annyit, amennyit felvesz, hogy tapadásmentes masszát kapjunk. Lisztezett gyúródeszkán hüvelykujjnyi rudacskákra nyújtjuk, majd felszeljük őket kb. 1,5 centis darabokra. Lobogó forrásban lévő vízben megfőzzük őket, majd hidegvízzel leöblítjük. A közben készre sült kacsa kicsit odakapott pecsenyelevében átsütjük a kis gombócokat.
További vacsoracsata receptek:
Vacsoracsata recept: Dammak Jázmin desszertje
Vacsoracsata recept: Pokrivtsák Mónika főétele
Vacsoracsata recept: Beszeda Gábor előétele
Forrás: vacsoracsata.hu - Étterem Online