2009. 01. 31. - 10:33

Vacsoracsata recept: Beszeda Gábor főétele

Kacsamell almás párolt káposztával és tótgombóccal
Hozzávalók:
4 bőrös kacsamell

bors
majoranna
olívaolaj
reszelt vöröskáposzta
szegfűszeg
reszelt alma
kevés vörösbor
zsenge krumpli
liszt

Elkészítési mód:
A kacsamelleket megtisztítjuk, a bennmaradt tokokat eltávolítjuk. Besózzuk, fűszerezzük. Belehelyezzük a tepsibe és bőségesen öntök alá vizet, majd lefóliázzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig pároljuk, majd pirosra sütjük fólia nélkül 210 fokon.
A káposztát kevés olajon elkezdjük párolni. Ráöntjük a bort, sózzuk és rövidesen hozzáadjuk az almát, meg a szegfűszeget. Lassú tűzön pároljuk, míg puha nem lesz.
A krumplikat megfőzzük, majd átpasszírozzuk jó alaposan. Sózzuk, és hozzáadjuk a lisztet gyúrás közben, épp annyit, amennyit felvesz, hogy tapadásmentes masszát kapjunk. Lisztezett gyúródeszkán hüvelykujjnyi rudacskákra nyújtjuk, majd felszeljük őket kb. 1,5 centis darabokra. Lobogó forrásban lévő vízben megfőzzük őket, majd hidegvízzel leöblítjük. A közben készre sült kacsa kicsit odakapott pecsenyelevében átsütjük a kis gombócokat.

 

További vacsoracsata receptek:

Vacsoracsata recept: Dammak Jázmin desszertje

Vacsoracsata recept: Pokrivtsák Mónika főétele

Vacsoracsata recept: Beszeda Gábor előétele

 

Forrás: vacsoracsata.hu - Étterem Online


Szólj hozzá a fórumon! MCOnet Fórum

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.