2009. 06. 29. - 19:23
Mississippi torta - Extra csokis finomság
Recept az "500 csokoládés finomság" című süteményes könyvből.
Hozzávalók:
25 dkg vaj
17-18 dkg félédes csoki
34 dkg barnacukor (a recept szerint világos barnacukor)
3 dl forró víz
1 ek instant kávé
20 dkg liszt
6 dkg sütőporos liszt
(sütőporos liszt:50 deka liszt bekeverve 1 zacskó sütőporral, később használható a maradék)
6 dkg kakaópor
2 tojás felverve
25 dkg vaj
17-18 dkg félédes csoki
34 dkg barnacukor (a recept szerint világos barnacukor)
3 dl forró víz
1 ek instant kávé
20 dkg liszt
6 dkg sütőporos liszt
(sütőporos liszt:50 deka liszt bekeverve 1 zacskó sütőporral, később használható a maradék)
6 dkg kakaópor
2 tojás felverve
A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
Egy 23x23 centis szögletes tepsit kivajazunk, sütőpapírral kibélelünk.
(Én egy szögletes jénait kivajaztam, liszteztem, és gyönyörűen kijött belőle.)
A vajat, csokit, cukrot, vizet és a kávét forró vízfürdőben megolvasztjuk, simára keverjük, majd 15 percig hűlni hagyjuk.
(A vizet csak akkor öntöttem hozzá, amikor már az egész felolvadt.)
A kihűlt csokis masszát egy másik tálba öntjük, a lisztet és a kakaóport beleszitáljuk, és a tojásokat belekeverjük és simára keverjük.
A tésztát 60-70 percig sütjük, ezután 10 percig pihentetjük.
Étterem Online - www.etterem.us
Szólj hozzá a fórumon!